Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΣΣΑ ΔΟΥΛΚΕΡΗ

 


Σε ένα πολυ καλό κλιματιζόμενο χώρο έγινε χτες η παρουσίαση του βιβλίου της Τέσσα Δουλκέρη στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Λουτρακίου . Ήταν μια άρτια εκδήλωση σε ένα ευχάριστο κλίμα που τα είχε όλα. Παρακάτω ακολουθεί μια κατοτοπιστική παρουσάση του βιβλίου έτσι όπως ακριβώς αναλύθηκε από τους παρουσιαστές σε ένα μικρό αλλά περιεκτικό κείμενο και μια σειρά από φωτογραφίες της εκδήλωσης.   

        ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

Μετά την αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό του βιβλίου ΕΙΔΩΛΟ [ΑΓΝΗ ΔΗΑΓΑ] η Τέσσα Δουλκέρη έρχεται με νέο εγχείρημα ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ. Ακολουθεί συγχρόνως διαφορετικά είδη γραφής, του δοκιμίου, θεατρικής γραφής συνέντευξης, επιστολογραφίας.

 

0 ήρωας του βιβλίου ο Ίων Μότσαρης ώριμος πολιτικός  εμφανίζεται και πάλι στην
επικαιρότητα μετά από ένα μακροχρόνιο ταξίδι στο εξωτερικό , διάρκειας δέκα χρόνια. Δίνει συνέντευξη για την ανάδειξη του άνδρα της δεκαετίας αναλύοντας επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, αλλά και μεταφυσικά,, όπως εξουσία, άσκηση πολιτικής, πατρότητα, σχέσεις των δύο φύλων, έρωτα κ.ο.κ. κάνοντας μια ουσιαστική παρέμβαση
στο δημόσιο βίο. Παράλληλα οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο,  και οι επιστολές ανακοινώνονται

με σκοπό να απειλήσουν τη δημόσια εικόνα του και την προσωπική του γαλήνη. Ποιά θα είναι η έκβαση της ιστορίας; Η ανατροπή εκπλήσσει Ένα έξυπνο, σύγχρονο βιβλίο που εμπλουτίζει τις γνώσεις, προβλημιατίζει αλλά και διασκεδάζει το αναγνωστικό κοινό Είναι ευχάριστο στην ανάγνωση λόγω του τεχνάσματος των ερωτοαπαντήσεων και της συνεχούς ροής  και πλοκής  αλλά και της ζωντάνιας και αμεσότητας της γραφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: