Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως για να αναγεννηθεί ο τόπος πρέπει να κοπούν πάρα πολλά ξερά κλαδιά, που παρά την ξηρότητα τους, είναι συσσωματωμένα τόσο ισχυρά, ώστε αυτά να κάνουν τον κορμό.
 
 Εξ απαλών ονύχων ο Κώστας Λογοθέτης και οι «φιλόδοξοι του ανθοί» με την νοοτροπία Κουίσλινγκ, έδειξαν τις πραγματικές τους διαθέσεις και αναλώθηκαν σε απαγορεύσεις της πολιτικής κριτικής, στις αβελτηρίες τους, (και μάλιστα από το γραφείο Τύπου του δημάρχου), σε αφαίρεση του λόγου των πολιτών από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, (θυμίζοντας τιτοϊκούς τοπάρχες), σε κινητικότητα ενάντια στις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις του σώματος, σε ατέρμονη προσπάθεια χειραγωγήσεως της δημοσιογραφίας, περνώντας έτσι σταδιακά από την αλλοτρίωση και στον εκφασισμό.
Όμως, αυτό που έλαβε χώρα στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει προηγούμενο, αφού εξυφάνθηκε ένα σχέδιο αποπασοκοποίσης του Κώστα Λογοθέτη με θεσμικές αχρειότητες και με πρωταγωνιστή το συνήθη ύποπτο και όψιμο δημοκράτη αντιδήμαρχο του Κώστα Λογοθέτη Δημήτρη Δέδε. Ο οποίος με τους λεονταρισμούς του και την αλλόκοτη συμπεριφορά του έχει καταφέρει να κάνει τον δήμο μας, περίγελο ακόμη και των πλέον γυμνοσκελών περιοχών της Πελοποννήσου.
Αφού μετά τις επιθέσεις με αλαλαγμούς, (λόγω ένδειας επιχειρημάτων), στον περιφερειάρχη, τις αήθεις επιθέσεις με συκοφαντικά και υβριστικά υπονοούμενα στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Γκιώνη, δίχως ποτέ να παρουσιάζει στοιχεία για αυτά που λέει και στο τέλος να παριστάνει την μετανιωμένη Μαγδαληνή και να ζητά συγνώμη, εξαπέλυσε επίθεση και στον δημοκρατικά εκλεγμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα. Ο οποίος είχε πάρει δημοκρατικά το λόγο από το προεδρείο και μιλούσε, όταν ξαφνικά εισέβαλε στην αίθουσα ο «μπαχαλάκιας» αντιδήμαρχος του Κώστα Λογοθέτη κι εντελώς απρόκλητα επιτέθηκε φραστικά με το πενιχρό του λεξιλόγιο στο βουλευτή. Μ’ ένα μπερδεμένο κι άχρηστο λεξιλόγιο που θύμιζε Ελληνικά, με έντονες εξουσιαστικές και φασιστικές διαθέσεις, τον πρόσταξε να φύγει από την αίθουσα και μάλιστα όλα αυτά υπό την ανοχή του προέδρου του σώματος. Στο σημείο εκείνο ο έμπειρος πολιτικά Γιώργος Γκιώνης, όπως θα έκανε και με κάθε άλλο δημοκρατικά εκλεγμένο βουλευτή, όπως και ο γράφων φυσικά, βλέποντας την αδράνεια του προέδρου, έκανε δυναμική παρέμβαση, ζητώντας να απομακρύνει από την αίθουσα τον αποχαλινωμένο αντιδήμαρχο που συχνά πυκνά με τη λεκτική του ακράτεια, μετατρέπει τις συνεδριάσεις του σώματος σε «χαύρα Ιουδαίων». Το «μυστήριο» αυτής της απρόκλητης επίθεσης, αλλά και της υποτονικής αντίδρασης του προέδρου του σώματος, έλυσε ο Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος της επίθεσης αυτής, φαίνεται ξεκάθαρα στο επίμαχο βίντεο να κάνει το χέρι του γροθιά προς τον Δημήτρη Δέδε λέγοντας του στην ουσία πως τα πήγες δυνατά και καλά.
Επί του πρακτέου, η συγκεκριμένη επίθεση στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής που έκαναν οι ανθύπατοι του Κώστα Λογοθέτη, ήταν προαποφασισμένο ώστε να ξεκινήσει η δήθεν αποπασοκοποίηση του πράσινου δημάρχου, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το μάτι στους ψηφοφόρους της αριστεράς, που στο Λουτράκι έχει αυξημένα ποσοστά.
Η τραγελαφική δημοτική αρχή, με τη στελεχιακή κολόβωση που δεν παράγει τίποτα το δημιουργικό παρά μόνο την οχλαγωγία, τους αλαλαγμούς, τις αισχρολογίες, τις ύβρεις, (επίθεση Νικολάου στους ανθρώπους του ΕΠΑΜ Λουτρακίου, αλλά και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου- εκκρεμεί αγωγή μαμούθ εις βάρος του), μεταχειρίζεται όλους τους τρόπους για να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά και δεν διστάζει να κάνει βούκινο το πολιτικό της χάλι.
Στους δυσώδεις στάβλους της «δικτατορίας Λογοθέτη» φταίνε πάντα οι άλλοι, ποτέ τα στελέχη της δημοτικής αρχής κι ας μην βαυκαλιζόμαστε, στο δήμο δεν έχουμε δημοκρατία, έχουμε ανευθυνοκρατία και μια διοίκηση που είναι κάτι παραπάνω από ευεπίφορη προς τον φασισμό.
Η δημοτική αρχή Λογοθέτη εγκλωβισμένη στο φαύλο παθητικοποιημένο εαυτό της:
Έχει μετατραπεί σε ένα σουρεαλιστικό πίνακα, στον οποίο πάλλει η πολιτική ασχήμια, οι έκνομες και αντιδημοκρατικές πράξεις.
Εγκυμονεί μέγιστα δεινά για την Δημοκρατία και την ελευθερία του πολίτη.
Επιδιώκει την πόλωση μεταξύ των φαινομενικά αντίθετα πολιτικών στοιχείων ώστε να εμποδίσει την συμμετοχική δημοκρατία του πολίτη, καθιερώνοντας παράλληλα νέα κέντρα και πεδία υποπολιτικής τα οποία βρίσκονται πέρα από τους θεσμούς και τις μορφές της δημοκρατίας.
Ένα όμως είναι σίγουρο. Πως μ’ αυτές τις κατάπτυστες πρακτικές θα κονιορτοποιηθούν, όταν κληθούν να διαβούν τη στενωπό της λαϊκής βούλησης κι επιλογής.
Υ.Γ.: Η σημαντικότερη αρετή της Δημοκρατίας, είναι η αλήθεια.
Του Δημήτρη Καραπατά*
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: