Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αφιερωμένη εξαιρετικά σε εσάς.






Το Σάββατο 23 Μαρτίου διεξήχθη η 18η Αγωνιστική της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Χάντμπολ με τα εξής αποτελέσματα: ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ- ΓΣ Κιλκίς 25-22 , Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου – Φίλιππος Βέροιας 26-23, ΑΕΚ – Διομήδης Άργους 23-22, Φοίβος Συκεών – Αερωπός Έδεσσας 22-25, ΠΑΟΚ – Άρης Νικαίας 27-23, ΧΑΝΘ – ΓΣ Πανελλήνιος 24-20.


Για την ομάδα μας ο αγώνας αυτός ήταν εξαιρετικά κρίσιμος βαθμολογικά, ψυχολογικά και αγωνιστικά.
Βαθμολογικά για να ανέβει η ομάδα στο πιο ψηλό σκαλί που μπορεί, ψυχολογικά να ανακάμψει την πίστη της στον ίδιο της τον εαυτό, μετά  από τις δύο απανωτές ήττες από ΧΑΝΘ και Πανελλήνιο και αγωνιστικά γιατί να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε.
Ψυχολογικά  η νίκη αυτή, λειτούργησε θετικά και ήταν μια ώθηση για την δύσκολη συνέχεια.
Η ήττα από τον Πανελλήνιο μας είχε στοιχίσει πάρα πολύ. Έπρεπε να την αποβάλουμε από το μυαλό μας. Ο Φίλιππος Βέροιας είχε έρθει από την προηγούμενη μέρα με διανυκτέρευση στο Λουτράκι δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο ήθελαν το παιχνίδι και πόσο ήρεμη ήθελαν την ομάδα τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι αφού πίστευαν στην νίκη.
Εμείς δεν ήμασταν σε καθόλου καλή κατάσταση και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά.
Ο αγώνας ξεκίνησε ανέλπιστα καλά για την ομάδα μας απέναντι στον  ψυχωμένο Φίλλιπο Βέροιας. Κάνοντας ένα καλό πρώτο ημίχρονο η ομάδα πήγε στα αποδυτήρια με ένα αβαντάζ  7 γκόλ. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε μια τόσο καλή απόδοση όλων των παικτών. Με την τετράδα Ρουμελιώτης Βαμβακάς Sckobic και Vujanovic να παίζουν πολύ καλά συντονισμένα και οργανωμένα μαζί, να κλείνουν τους διαδρόμους στα ατού της αντίπαλης ομάδας, η ομάδα μας έδειξε ότι η άμυνα άρχισε να λειτουργεί και πάλι σωστά με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η άμυνα, μας ξελάσπωσε και μας έδωσε επιθέσεις που τις εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο στο πρώτο ημίχρονο έχοντας ταυτόχρονα και τον έλεγχο του αγώνα.
Η κούραση του πρώτου ημίχρονου δεν μας άφησε πολύ καθαρό μυαλό στο 2ο ημίχρονο,  και οι αντίπαλοι αλλάζοντας την άμυνα τους, μας εγκλώβισαν επιθετικά αλλά και αμυντικά χάσαμε την συνοχή μας και δεχτήκαμε 15 γκόλ. Ευτυχώς δεν μας κόστισε αυτή η αγωνιστική αναλγησία μας. Ευτυχώς που υπήρξε ο Βλαχογεώργος στο τέρμα που με την βοήθεια των υπολοίπων συναθλητών του, έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με εξαιρετικές επεμβάσεις. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν και ο Μπάρμπας όταν χρειάστηκε να βοηθήσει.
Επιθετικά ο Vujanovic ήταν ο παλιός καλός Βλάνταν που ξέρουμε όλοι μας και ο Πέρρος σταθερή αξία έδινε τις δικές του μάχες με συμπαραστάτη τον Βαμβακά, τον Παπαδόπουλο, τον Sckobic και τον Ρουμελιώτη που την περίοδο αυτή… αναστήθηκε αμυντικά.  Σε γενικές γραμμές και οι 16 παίκτες ήταν όλο τον τελευταίο καιρό σοβαροί και με περισσότερη πειθαρχία από ότι τον προηγούμενο καιρό. Κατάλαβαν ότι η αγωνιστική προσωπικότητα τους είναι η αιτία που οι χορηγοί μας στηρίζουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη από τους παίκτες μας στους ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ και στους λιγοστούς φιλάθλους μας,  που έχουν πιστέψει στην ΟΜΑΔΑ. Ο αρχηγός της ομάδας Πέτρος Παπαδόπουλος δήλωσε: Σας ευχαριστούμε και σας αφιερώνουμε την νίκη μας σε ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ δημόσια, και ελπίζουμε να νιώσατε και εσείς υπερήφανοι για την συμμετοχή σας στην ομάδα μας. Ελπίζουμε να ξεπλύναμε την προηγούμενη ντροπιαστική ήττα μας. Με μια φωνή όλοι οι παίκτες δώσαμε όρκο νίκης και τον πετύχαμε με πολύ κόπο, με πολύ αγώνα και πολύ πίστη. Μέσα σε καιρούς δύσκολους, με το αύριο να είναι αβέβαιο για όλους μας, δίνουμε ΟΛΟΙ μαζί,  μια νότα αισιοδοξίας ότι κάτι καλό συμβαίνει στην μικρή μας πόλη, ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να μας χαρίσει το χαμόγελο στα χείλη μας. Σας ευχαριστούμε πολύ που είστε ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ στο πλευρό μας.

Πάντως έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι που το χάρηκαν οι δυστυχώς λιγοστοί φίλαθλοι, και ένιωσαν τις συγκινήσεις που δίνει το άθλημα μας. Πάντως όλοι φύγαμε από το γήπεδο με το χαμόγελο στα χείλη. Η παρουσία των λιγοστών φιλάθλων ήταν καθοριστική όποτε χρειάστηκε και το χειροκρότημα τους ήταν η δύναμη εκείνη για να προσπαθήσουνε ακόμη περισσότερο οι παίκτες μας.

Τώρα υπάρχει ένα κενό 2 εβδομάδων για την Εθνική Ομάδα Ανδρών και το επόμενο παιχνίδι μας είναι εκτός έδρας, στην Έδεσσα με τον Αερωπό στις 13 Απριλίου. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια της ομάδας μας και να αντιληφθούν όλοι ότι η προπόνηση είναι η μικρογραφία του αγώνα. Ότι κάνεις στην προπόνηση θα σου βγεί στο παιχνίδι. Δεν γίνεται να είσαι χαλαρός στην προπόνηση και να ζητάς πίεση και ένταση στους αγωνιστικούς χώρους από τον εαυτό σου και τους υπόλοιπους. Μπορεί το πρωτάθλημα να φτάνει στο τέλος του, 11 Μαΐου αλλά η  αγωνιστική μας κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Η νίκη μας έδωσε την ψυχολογική ώθηση που χρειαζόμαστε και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό για μια νέα …τελευταία αρχή.

Η επόμενη αγωνιστική είναι εξαιρετικά κρίσιμη επίσης. Παίζουν οι ομάδες ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ –ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΕΚ, ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ, ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ – ΧΑΝΘ και το εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ

Δεκάλεπτα: 5-4, 10-6, 15-8 (ημχ.), 17-12, 22-20, 26-23 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Κώστας Χατζηκωνσταντίνου): Βλαχογεώργος, Σκρόμπιτς 3, Χριστοδούλου, Βαμβακάς 4, Πέρρος 9, Μουτσάι, Δημητρόπουλος, Τούρκια 2, Παλαιολόγος, Μπάμπης, Μπάρμπας, Χατζηκωνσταντίνου Ν., Βουγιάνοβιτς 8, Παπαδόπουλος Π., Χατζηκωνσταντίνου Ν., Ρουμελιώτης. 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Κύρος Σαράφης): Τσιρογιάννης 3, Κωστακίδης Π. 1, Αρβανιτίδης, Δομπρής 4, Μπαντής 1, Δέλιος, Μιχαηλίδης, Δραγκόλας, Ζευγαρόπουλος, Κωστακίδης Θ. 1, Δάσκαλος 5, Ντόβας, Δινάλης, Κορωνάς, Παπαδόπουλος 8. 

Διαιτητές: Τσάκωνας- Κουτσός, Δίλεπτα: 5-3, Πέναλτι: 4/5-2/2. 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
1
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ
33
2
Α.Ε.Κ.
32
3
Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ
30
-
Π.Α.Ο.Κ
30
5
Γ.Α.Σ ΚΙΛΚΙΣ
20
6
ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
15
7
Χ.Α.Ν.Θ
14
-
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
14
9
ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ
10
10
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
8
11
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
6
12
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ
4

Δεν υπάρχουν σχόλια: