Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού εθελοντών αιμοδοτών στο perahora.gr


Ο Πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού εθελοντών αιμοδοτών στο perahora.gr







Δώστε στη ζωή μια ευκαιρία

21ο Παγκόσμιο Συνέδριο- Γενική Συνέλευση Οργανισμών

Εθελοντικής Αιμοδοσίας FIODS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Με κεντρικό σύνθημα Δώστε στη ζωή μια ευκαιρία, η χώρα μας φιλοξενεί το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο-Γενική Συνέλευση των Οργανισμών Εθελοντικής Αιμοδοσίας, από 27-30 Απριλίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με την οργανωτική φροντίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

 Το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί με επίκεντρο τους Δήμους Κορινθίων, Σικυωνίων και Νεμέας, αποτελεί την κορυφαία συνάντηση του Παγκόσμιου Κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, και η διοργάνωσή του ανατέθηκε ομόφωνα στην Ελλάδα από την Παγκόσμια Οργάνωση FIODS.

Αναμένεται δε να αποτελέσει πέραν των άλλων, μια σημαντική ευκαιρία για την θετική προβολή της χώρας μας σε παγκόσμιο επίπεδο, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Στην διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί η παγκόσμια εμπειρία από την προσπάθεια προώθησης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, αλλά και όλες οι επιστημονικές εξελίξεις που άπτονται του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

 Πέρα από αυτά θα παρουσιαστούν και θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα όπως:

-         Η συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδας στην ανάπτυξη και διάδοση των δυο πανανθρώπινων ιδεών, της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών Σώματος. Εισηγητής: Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.

-         Δεοντολογικές αρχές και τεχνικές απαιτήσεις ποιότητας για το πλάσμα, που προορίζεται για κλασματοποίηση στην Ευρώπη και η χρησιμότητα των παραγόμενων φαρμάκων. Εισηγητής: Δρ. Χ. Κατσούλας, Βιολόγος, Διεύθυνση Αξιολόγησης Προϊόντων-Τμήμα Αξιολόγησης Βιολογικών Προϊόντων ΕΟΦ.

-         Η συμβολή των Εθελοντικών Οργανώσεων στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών Σώματος. Εισηγητής: Νίκος Γιαννής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών-Καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής.

-         Η προσφορά αίματος στις πανανθρώπινες αξίες μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών. Εισηγητής: Δρ. Μιχαήλ Δουλγερίδης, Δ/ντής του Τμήματος Καλλιτεχνικής Συντήρησης της Εθνικής Πινακοθήκης.

 Το συνέδριο τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματέας


       Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                       Νικόλαος Ιωαν. Τζίμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: