Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Άνοιξε με εισαγγελική παρέμβαση το εργοστάσιο Χαλυβουργίας (BINTEO)









Άνοιξε κατά τη διάρκεια της νύχτας το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά από εντολή της εισαγγελίας και την παρέμβαση της αστυνομίας. Eντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται από νωρίς σήμερα το πρωί στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.


Πάντως περίπου 50 άτομα έχουν ήδη εισέλθει στο χώρο του εργοστασίου. Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας άνοιξε μετά από εννέα μήνες κινητοποιήσεων.
Έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται από νωρίς σήμερα το πρωί  στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία έχουν προσαχθεί 6 απεργοί, ενώ σύμφωνα με πηγές από τους απεργούς οι προσαγωγές είναι 10.
Μετά την ένταση που επικράτησε τα ξημερώματα η κατάσταση στην είσοδο του εργοστασίου έχει κάπως εκτονωθεί, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς και δεκάδες απεργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εργοστάσιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης.
 

Όπως κατήγγειλε στον ΒΗΜΑ 99,5 η πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Ελένη Καταβάτη οι εργαζόμενοι που ήθελαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο για να εργαστούν προπηλακίστηκαν από τους απεργούς.

Για προβοκάτσια έκανε λόγο στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γ.γ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, Παντελής Παπαβασιλείου, καταγγέλλοντας ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς και προχώρησαν σε συλλήψεις.
 

Ακόμη, ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε ότι υπάρχει περιφρούρηση αυτή τη στιγμή από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και κατήγγειλε ότι γίνεται χρήση χημικών μέσα στην εθνική οδό.

«Η απεργία συνεχίζεται και δεν είναι παράνομη» είπε και σημείωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, αλλά «ο εργοδότης είναι αδιάλλακτος, αυτός δεν θέλει να ανοίξει το εργοστάσιο».

Την επέμβαση της αστυνομίας για το άνοιγμα του εργοστασίου κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Στρατούλης μίλησε για επίθεση της αστυνομίας στους απεργούς και προανήγγειλε συγκέντρωση συμπαράστασης.
 

Μετά από εννέα μήνες

Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας άνοιξε μετά από εννέα μήνες κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία το Νοέμβριο του 2011, μη δεχόμενοι μείωση των αποδοχών τους και μειωμένο ωράριο. Εκτοτε η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε απολύσεις, η ανάκληση των οποίων αποτελούσε πάγιο αίτημα κατά την εννεάμηνη κινητοποίηση.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η διοίκηση είχε διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι είναι αποφασισμένη να κλείσει τη μονάδα του Ασπροπύργου και να μεταφέρει όλη την παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη μονάδα του Βόλου.

BINTEO  19-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: