Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ





ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ



Χειμωνιάτικο καλοκαίρι για την τουριστική Λουτρόπολη μας, αλλά και για στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων είναι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος. Φτάσαμε στα μέσα του Ιουλίου και η περιοχή με εξαίρεση τα Σαββατοκύ-ριακα θυμίζει εμπορικά χειμώνα μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση είναι οι επαγγελματίες της περιοχής μας, όπου το μόνο που σκέπτονται είναι πως θα αντιμετωπίσουν την κατά­σταση από τον Σεπτέμβριο και μετά. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή τη χρονιά άνοιξαν δεκαεννιά και­νούργιες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος οι περισσότερες. Δεν βρίσκουμε ανταπόκριση ούτε από την πολιτεία αλλά ούτε και από το δήμο μας, όπου μέσα στο καλοκαίρι ασχο­λείται μαζί μας. Δηλαδή εάν έχουμε βγάλει κανένα τραπέζι παραπάνω, εάν τα εμπορεύματα στα τουριστικά καταστήματα καταλαμβάνουν λίγους πόντους περισσότερους στο πεζοδρό­μιο και πολλά άλλα, όπως οι ίδιοι επαγ­γελματίες είπαν στην εφημερίδα μας.

Να φανταστείτε θυμήθηκαν ύστερα από πολλά χρόνια να στείλουν χαρτιά σε καταστηματάρχες όπου τους λένε να βγάλουν τις πινακίδες που έχουν έξω από τις επιχειρήσεις τους. Εάν στον παραλιακό πεζόδρομο και όχι μόνο βγάλουν τις πινακίδες που θα βλέπει ο περαστικός τι προσφέρει το κάθε κατάστημα, μας είπαν ότι στο σημείωμα που έστειλε η αρμόδια υπηρεσία του δήμου τους λέει ότι πρέπει οι πινακίδες που έχουν μπρο­στά από τις επιχειρήσεις τους να είναι παράλληλες προς το δρόμο, δηλαδή την διαφήμιση της επιχείρησης θα τη βλέπουν οι ίδιοι επαγγελματίες και καμιά βάρκα στη θάλασσα, μιλάμε για τις πινακίδες των παραλιακών καταστημάτων από το ποτάμι έως τη βυθιζόμενη γέφυρα.

Κύριοι της δημοτικής αρχής το γράμμα του νόμου (εάν υπάρχει) δεν το εξαντλούν στους επαγγελματίες της πόλης και της περιοχής ειδικά μάλιστα σε περιόδους σοβαρής κρί­σης όπως αυτή που περνούμε όλοι οι Έλληνες.

Ίσως φταίμε εμείς έλεγε μια ομάδα επαγγελματιών όπως συζητούσαν τα σοβαρά προβλήματα με την κρίση που αντιμετωπίζουν. Όταν πάμε να ψηφίσουμε ψηφίζουμε με το συναί­σθημα κι όχι με τον κοινό νου. Πέστε μου ποιος να ενδιαφερθεί για τους επιχειρηματίες και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όταν η πλειοψηφία των εκλεγμένων συμβού­λων και δη της δημοτικής αρχής είναι υπάλληλοι, γιατροί και συνταξιούχοι, πώς να πιάσουν τον παλμό και να δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον για όλους τους δημότες και όχι μόνο. Τέρμα τα ψέματα πρέπει από τώρα να κοιτάξουμε όλοι τι θα γίνει στις επόμενες δημοτικές εκλογές όπου το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εκπροσωπεί άλατα κοινωνικά στρώμα της περιοχής. Πρέπει να συμμετέχουν επαγγελματίες - εκπρόσωποι πολιτι­στικών συλλόγων εκπρόσωποι των οικισμών και γενικά ενεργοί πολίτες χωρίς αγκυλώσεις και τον δήθεν το­πικισμό. Αυτός μας μάρανε.

Μόνον έτσι θα πάμε μπροστά σαν δήμος, αλλιώς ας αφήσουμε αυτούς τους γνωστούς αγνώστους να κάνουν τα μικροπολιτικά τους παιχνιδάκια και να περνούν το διαίρει και βασίλευε
ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: