Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ μόνος στην κορυφή.





Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 4-0
Ο Χρυσαφίδης έλυσε το ...αίνιγμα









Άλλη μια νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι οράνιε, αφού επικράτησαν με 4-0 του Εθνικού Ξυλοκέριζας και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής, απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, έχοντας μάλιστα την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και χωρίς να έχουν αγωνιστεί ακόμη στη φυσική τους έδρα.
Οι οράνιε παρατάχθηκαν με το δίδυμο Αντωνίου – Ανδρεατίδη στο κέντρο της άμυνας και τον Κρίκα στο αριστερό άκρο να αναπληρώνει το κενό του τιμωρημένου Γκαρμίρη. Ο Ζερβός επανήλθε στο αρχικό σχήμα αντικαθιστώντας τον Τσουμάνη, που έμεινε εκτός αποστολής.
Οι αξιόμαχοι και φιλότιμοι φιλοξενούμενοι με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς έδωσαν χώρο στους οράνιε, έτρεξαν πολύ για να κλείσουν τους διαδρόμους στην αμυνά τους, ενώ  παράλληλα αναζητούσαν με ξαφνικές αντεπιθέσεις  την ευκαιρία τους για να σκοράρουν. Πέρα από τη φάση του 10ου λεπτού, όμως, δεν κατάφεραν να απειλήσουν πραγματικά τους γηπεδούχους.
Στο πρώτο ημίχρονο όλες οι προσπάθειες σταματούσαν  στις εξαιρετικές αποκρούσεις του Σεραφείμ προκαλώντας  στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου ένα μικρό… βραχυκύκλωμα στους οράνιε, που υπέπεσαν σε αρκετά ατομικά λάθη.
Στο δεύτερο ημίχρονο, τα… κλειδιά του αγώνα τα είχε ο Χρυσαφίδης, που με δύο γκολ σε διάστημα πέντε (5) λεπτών και μια ασίστ στον Αποστολάκη για το τρίτο γκολ, ξεκλείδωσε την πειθαρχημένη άμυνα των φιλοξενούμενων και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.
Η εξέλιξη του σκορ έδωσε την ευκαιρία στο προπονητικό δίδυμο των οράνιε να δώσουν χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Μαραγκουδάκη και Βενετσάνο (για πρώτη φορά φέτος) ανεβάζοντας νωρίς - νωρίς τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που έχουν χρησιμοποιηθεί στις επίσημες αναμετρήσεις των οράνιε στους 20.
Το φιλμ του αγώνα:
4ο λεπτό. Φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων. Ο Ζερβός θα κάνει τη σέντρα από αριστερά, ο Καλλάς θα πιάσει ένα αδύναμο σουτ στην πορεία της μπάλας και μέσα από τη μικρή περιοχή ο Αποστολάκης θα σουτάρει δυνατά, με το Σεραφείμ εξεπαφής να αποκρούει εντυπωσιακά. Η μπάλα θα φύγει στα πλάγια, όπου ο Μαυρέλης θα κάνει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με το Ζερβό να κοντρολάρει και με διαγώνιο πλασέ να σημαδεύει την αριστερή γωνία του Σεραφείμ. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, με νέα εντυπωσιακή απόκρουση, θα πέσει για να στείλει τη μπάλα κόρνερ.
10ο λεπτό. Από εκτέλεση φάουλ του Νομικού από πλάγια, ο Bodurri θα βγει από τα μαρκαρίσματα, αλλά το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του Κορδώση.
13ο λεπτό. Η μπαλιά - τρύπα του Καλλά στον Χρυσαφίδη, αλλά ο Σεραφείμ θα βγει έγκαιρα και θα αποκρούσει το πλασέ του επιθετικού των οράνιε.
26ο λεπτό. Ο Αποστολάκης από τη γωνία της μικρής περιοχής θα πλασάρει, αλλά η κόντρα στη μπάλα των Τρανούδη και Μούτσου θα απομακρύνει τον κίνδυνο.
31ο λεπτό. Με τον Σεραφείμ εκτός θέσης , ο Κρίκας θα δοκιμάσει ένα  δυνατό σουτ βολέ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
37ο λεπτό. Για άλλη μια φορά ο Σεραφείμ θα προλάβει τον Χρυσαφίδη στο τετ α τετ μετά από τη μπαλιά-τρύπα του Μαυρέλη και, πέφτοντας στα πόδια του επιθετικού των οράνιε, θα μπλοκάρει.
45ο λεπτό. Το ημίχρονο θα λήξει με την εκτέλεση φάουλ του Αποστολάκη από την κορυφή της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σεραφείμ.
46ο λεπτό. Δεν είχε καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης (50ο δευτερόλεπτο) και οι οράνιε άνοιξαν το σκορ. Ο Ζερβός έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Χρυσαφίδης, με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σεραφείμ.
51ο λεπτό. Ο Μαυρέλης θα εκτελέσει συρτά και δυνατά ένα φάουλ από πλάγια , οι Κρίκας και Χρυσαφίδης θα βρεθούν στην πορεία της μπάλας. Ο πρώτος δεν θα προλάβει, αλλά ο δεύτερος με κοντινή προβολή θα κάνει το 2-0.
66ο λεπτό. Ο Αποστολάκης από πλάγια θα ελιχθεί εξαιρετικά ανάμεσα από δύο αντιπάλους του, θα παίξει το ένα - δύο με τον Χρυσαφίδη και θα βρεθεί απέναντι από τον Σεραφείμ, που θα πέσει στα πόδια του, με τον επιθετικό των οράνιε να κερδίζει την κόντρα και σε κενό τέρμα να κάνει το 3-0.
70ο λεπτό. Το ψηλοκρεμαστό σουτ του Νικολάου από τη γωνία της μεγάλης περιοχής θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του Κορδώση.
73ο λεπτό. Οι Κρίκας και Ανδρεατίδης δεν θα μπορέσουν να απομακρύνουν τη μπάλα, ο Καράγιωργας θα κάνει το δυνατό σουτ από την κορυφή της μεγάλης περιοχής με τον Κορδώση να πέφτει στην αριστερή του γωνία και με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει τη μπάλα.
82ο λεπτό. Επέλαση του Αντωνίου από τα πλάγια, θα προλάβει την έξοδο του Σεραφείμ και θα κάνει το γύρισμα. Ο Αποστολάκης θα προσπαθήσει να πλασάρει στο κενό τέρμα, αλλά η κόντρα του Γιάννου την τελευταία στιγμή θα σώσει την ομάδα του.
84ο λεπτό. Εξαιρετική προσπάθεια του Αποστολάκη, ο οποίος, αφού απέφυγε δύο αμυντικούς και τον Σεραφείμ από πλάγια θέση έξω από τη μικρή περιοχή, πλάσαρε, με τον Τρανούδη να αποσοβεί το γκολ και με τάκλιν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή να διώχνει σε κόρνερ.
86ο λεπτό. Ο Μαραγκουδάκης θα στρώσει έξω από την περιοχή στον Μαυρέλη, αλλά ο Σεραφείμ εντυπωσιακά θα πέσει στη γωνία του και θα διώξει σε κόρνερ το φαλτσαριστό δυνατό σουτ του μέσου των οράνιε.
89ο λεπτό. Συνδυασμός Μπάρμπα – Αντωνίου με τον αρχηγό των οράνιε να κάνει την κούρσα από πλάγια , να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να πλασάρει ψύχραιμα τον Σεραφείμ για να διαμορφώσει το τελικό 4-0.
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 22χρονου ποδοσφαιριστή του Παννεμεατικού Γιώργου Μπεξή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: