Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Με το Μέγα Σκάνδαλο εξαφάνισης εγγράφων από τους φακέλους του Δημοτικού Συμβουλίου και εμπαιγμού των δημοτών θα ασχοληθείτε κε Δήμαρχε και κε Πρόεδρε;

Σ.Σ. Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη και πρόεδρε Σ. Νικολάου. Είστε μπροστά σε ένα ΜΕΙΖΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ και σε ένα ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ. Ή θα το λύσετε, ή θα είστε υπεύθυνοι για αυτό, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Επί προεδρίας Γ. Κακαβά, οι γνωματεύσεις και οι προτάσεις για τον ηλεκτροφωτισμό για την δημοτική ενότητα Λουτρακίου-Περαχώρας, ειδικά για τους οικισμούς, δεν έφταναν καν να συζητηθούν, αφού σπάνια έφταναν φάκελοι στο γραφείο του προέδρου προς προώθηση.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, είπαμε ότι επιτέλους έπιασαν τόπο οι διαμαρτυρίες μας στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Λ-Π και στο δημοτικό συμβούλιο, και άρχισαν να προωθούνται προς απόφαση αιτήσεις ηλεκτροφωτισμού (σχεδόν όλες σε υφιστάμενο δημοτικό δίκτυο φωτισμού).
Ξαφνικά, και ενώ είχε ξεκινήσει η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, διαπιστώνεται ότι λείπουν -ως δια μαγείας- οι γνωματεύσεις της Τεχνικής Υπηρεσιάς για τις αιτήσεις!!!
Ως αποτέλεσμα, έπρεπε τα θέματα να πάρουν αναβολή, βολεύοντας έτσι αυτούς που για αδιευκρίνιστους λόγους ή που για λόγους δήθεν οικονομίας, ή για λόγους αποφυγής παραγωγής πολιτικής, είχαν μόνιμα (απο το 2009 παρακαλώ) στον πάγο όλες τις αιτήσεις.
Εδώ έχουμε ένα ΜΕΙΖΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στον Δήμο και ένα ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ στον
Δήμο.
-- Το Μείζον Σκάνδαλο αφορά την πρωτοφανή εξαφάνιση των εγγράφων με τις γνωμοδοτήσεις της ΤΥ από τους φακέλους των θεμάτων του δημοτικού συμβούλιο. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους (και δείχνουν και στην διαδικασία ότι όντως έτσι είναι), ότι οι γνωμοδοτήσεις είχαν δοθεί. Το προεδρείο θεωρεί ότι είχαν παραληφθεί και ήταν μέσα στο φάκελο (αφού αλλιώς δεν θα ερχόταν στο ΔΣ). Τα ερωτήματα πολλά και ουδιώδη:
Πως χάθηκαν τα χαρτιά; Πως εξαφανίστηκαν οι γνωματεύσεις; Ποιούς βόλευε η εξαφάνιση και η αναβολή; Γνωρίζετε κύριοι ότι εάν δεν συζητηθούν άμεσα τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής των αιτημάτων και υποχρέωσης των αιτούντων σε νέα εξ αρχής αίτηση; Εαν το γνωρίζετε, μήπως έχει γίνει κάτι επί σκοπώ; Υπάρχει πρόθεση να γίνει ΕΔΕ; Εάν αφαιρούνται έτσι εύκολα και άκοπα χωρίς κανείς να καταλαβαίνει τι έχει γίνει αυτά τα έγγραφα, πόσο εύκολο είναι να "εξαφανιστούν" και άλλα έγγραφα, ακόμα πιο μεγάλης σημασίας; Πόσο μπάχαλο είναι ο Δήμος;
-- Το Μείζον Πολιτικό θέμα αφορά την ομηρία και την κοροϊδία κατοίκων και δημοτών της περιοχής, οι οποίοι πληρώνουν τα τέλη τους, έχουν όλες τις υποχρεώσεις, αλλά περιμένουν 2 και 3 χρόνια (ΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ) για να τους βάλει κάποιος μπρατσάκια στους στύλους για να έχουν φωτισμό της περιοχής. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι παρότι έχουν ακριβώς τις ίδιες υποχρεώσεις με τους άλλους κατοίκους, δεν μπορούν μετά τη δύση του ηλίου να κυκλοφορήσουν ή δεν μπορούν τα παιδιά τους να παίξουν στο δρόμο ή ακόμα χειρότερα, κινδυνεύουν από κακόβουλες πράξεις. Το τι έχει ακουστεί είναι άνευ προηγουμένου.
"Δεν υπάρχουν λεφτά" (να το δεχτώ, αλλά για αυτούς που έχουν κάνει αίτηση και θέλουν να πληρώσουν από τη τσέπη τους τι έχετε να πείτε;).
"Είναι στον υδροφόρο ορίζοντα" (δηλαδή 2 λάμπες θα τον επιβαρύνουν ή μήπως πρόκειται να φύγουν από εκεί που έχουν το σπίτι τους με αυτό το τρόπο ή έχετε οικόπεδα εκτός υδροφόρου για να τους χαρίσετε με σκοπό να τους διώξουμε από τον υδροφόρο;).
Είναι ντροπή για όλες τις δημοτικές αρχές να εθελοτυφλούν και να κρατούν ομήρους τους κατοίκους των οικιστών. Αν δεν τους θέλετε, διώξτε τους και χαρίστε τους άλλη στέγη. Αν δεν δικαιούνται φωτισμού και άλλων υπηρεσιών, σταματήστε να εισπράτετε τέλη (και κερατάδες και δαρμένοι). Αν δεν σκοπεύετε να εγκρίνετε ποτέ τις αιτήσεις φωτισμού, πείτε το και μην τους κουβαλάτε τους ανθρώπους και τους δίνετε συνεχώς φρούδες ελπίδες με αποκλειστικό σκοπό το χάϊδεμα και την υφαρπαγή των ψήφων τους. Και καλά αυτοί. Οι άλλοι κάτοικοι οικισμών εκτός υδροφόρου, τι έχουν φταίξει και δεν μπορούν να πάρουν δημοτικό ρεύμα;
"Δεν είναι προτεραιότητα". Δηλαδή τι είναι προτεραιότητα; Το γεγονός ότι δεν έχουμε λεφτά και υπαλλήλους αλλά έχουμε κόσμο και πόρους για να αγοράζουμε και να δενδροφυτεύουμε φοίνικες στη παραλία; Δηλαδή οι κάτοικοι που συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην κίνηση της τοπικής οικονομίας και ζουν εδω προσφέροντας τέλη, φόρους και πολλές φορές εθελοντικό έργο, δεν είναι προτεραιότητα;

Και τέλος πάντων κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του ΔΣ, δεν μπορείτε να αγνοείται (εσαεί) τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων και τις γνωματεύσεις των υπηρεσιών. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ Τ ΜΑΓΑΖΙ αλλά των δημοτών και αυτών που πληρώνουν και όχι αυτών που πληρώνονται από αυτούς. ΕΛΕΟΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ασκήστε πολιτική και ασκήστε διοίκηση για αυτούς που σας εξέλεξαν και όχι για όποιον άλλο λόγο. Αν δεν μπορείτε, τελικά παραιτηθείτε και αφήστε άλλους που μπορούν να το κάνουν. 
loutraki one

Δεν υπάρχουν σχόλια: