Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ– ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012
Με πρωτοβουλία της εκτελεστικής επιτροπής του Loutraki Τourism Οrganization (LTO), φιλοξενήθηκε στην περιοχή μας, ο Dr. Heinz Zielinski – Γενικός Διευθυντής Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και Αθλητισμού του γερμανικού κρατιδίου του Έσσεν (The General Director for Sport in the Ministry of the Interior & Sports of the State of Hessen, Germany), με το στενό του συνεργάτη, τον Γραμματέα του κ. Musa Lami, οι οποίοι έδωσαν Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Κακούρου.
Αξίζει να σημειωθεί οτι το Γερμανικό Υπουργείο του Έσσεν, είναι ιδιατέρως έμπειρο όσον αφορά


την επιχειρηματική ανάπτυξη αναφορικά με τα πεδία του αθλητικού τουρισμού αλλά και του εργασιακού αθλητισμού, με έμφαση στα προγράμματα ανταλλαγής νέων και την κοινωνική τους ένταξη μέσα από τον αθλητισμό, το ρόλο της 3ης ηλικίας στον τουρισμό αλλά και τη σημασία διοργάνωσης και διεξαγωγής αθλητικών αγώνων.
Η επισκεψή τους, αφορούσε στη γνωριμία με επίσημους φορείς της περιοχής μας οι οποίοι διαχειρίζονται την τουριστική ανάπτυξη, τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού και του αθλητισμού, την επιθεώρηση των αθλητικών και τουριστικών εγκαταστάσεων του Δήμου, τη διερεύνηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιμέρους φορέων του τουρισμού, την ανάδειξη όλων των θεματικών μορφών τουρισμού αλλά και την ενημέρωση σχετικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας για τη διοργάνωση αθλητικών events και sports tours.
Ο LTO αποσκοπεί στην ανάπτυξη διμερών σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και του κρατιδίου του Έσσεν της Γερμανίας, ώστε μέσα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας να προωθηθεί, η βελτίωση της εικόνας και της φήμης της περιοχής μας ως προορισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και η ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: