Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΚΑ



Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε και πάλι ασχοληθεί με την περιοχή και είχαμε επισημάνει ότι είχε επιλεγεί από κάποια κέντρα για να γίνουν εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων για παραγωγή ρεύματος, η οποία βέβαια δεν έγινε ποτέ χάρις στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.


  Όπως τότε έτσι και τώρα αυτοί που ονειρεύονται να υποβαθμίσουν την περιοχή ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ! Ο λόγος είναι απλός. Όλοι ξεκινούν ανάποδα τις προσπάθειες για παρόμοιες εγκαταστάσεις.
Ενώ δηλαδή θα έπρεπε να επισκεφθούν την συγκεκριμένη περιοχή και να οργανώσουν λαϊκή συνέλευση προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους και να υπάρξουν συνεννοήσεις εξασφαλίζοντας όλες τις θέσεις εργασίας από κατοίκους της περιοχής και εφόσον οι κάτοικοι το αποδεχθούν τότε να προχωρήσουν, προσπαθούν με δόλιους τρόπους να αποκτήσουν ερείσματα προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους!
Όταν κύριοι υποψήφιοι επιχειρηματίες η τοπική κοινωνία είναι αρνητική, μαζέψτε τα και αναζητείστε άλλη περιοχή. Όσες εγκεκριμένες μελέτες και να έχετε είναι γνωστό τι θα επακολουθήσει από την στιγμή που δεν γίνονται έλεγχοι αφ' ενός αλλά και κανείς βεβαίως σήμερα δεν εμπιστεύεται αυτούς που ελέγχουν, «το τροπάριο είναι γνωστό». Γι αυτό τον λόγο αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους και κοιτάξτε να βρείτε τοποθεσία πολύ μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ είναι κοντά στην τοπική κοινωνία και αν χρειαστεί θα αγωνιστούμε στο πλευρό τους.
Βασίλης Κελλάρης 
Πρόεδρος Οικοσύλκο 

1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

ΝΑ ΠΟΥ Ο Κ.ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΑ
ΟΠΟΙΑ ΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΟΠΟΥ ΔΕΙ ΔΗΛ.ΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ.
ΜΠΑΒΟ Κ.ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ
ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ.
ΑΥΤΑ Κ.ΓΕΡΟΟΙΚΟΣΥΛΚΟ.