Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!



                    

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! 
                                               του Γιάννη Β. Καραπανάγου


Τα μέλη και οι φίλοι της φιλαρμονικής Περαχώρας ανέλαβαν πρωτοβουλία  και διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία τη δική τους σεμνή και ποιοτική εκδήλωση στην ταβέρνα ‘‘Ο ΝΟΤΗΣ’’, με τη συμπαράσταση χορηγών, για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν τα μέλη και οι φίλοι της φιλαρμονικής ν΄αναδείξουν το ουσιαστικό έργο που επιτελείται στο χώρο της μουσικής παιδείας, με την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Κώστα Ρίζου, να συσφίξουν τις μεταξύ τους ανθρώπινες σχέσεις, δημιουργώντας και νέους διαύλους επικοινωνίας και να υπογραμμίσουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια είναι η αμέριστη συμπαράσταση όλων.
Χαμογελαστός οικοδεσπότης, ο κ. Βασίλης Λογοθέτης, πέτυχε να δημιουργήσει, μαζί με τους λοιπούς συνδιοργανωτές, μια ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα, ενώ στο πλευρό του στεκόταν ο πάντα αεικίνητος Θεμιστοκλής Σταύρου, ως άγρυπνος παρατηρητής για την υλοποίηση του προγράμματος της εκδήλωσης.
Πριν την κοπή της πίτας η φιλαρμονική έπαιξε διάφορα τραγούδια. Τα μέλη της, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, έπαιξαν με διάθεση και άριστη επαγγελματική κατάρτιση, αποζημιώνοντας τους καλεσμένους, με αποτέλεσμα ν΄αποσπάσουν τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματά τους, καθώς και τα συγχαρητήρια τους.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν: ο Αρχιμουσικός κ. Κώστας Ρίζος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος ‘‘ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’’ κ. Νίκος Λόης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δέδες, ο οποίος επέδωσε και ανθοδέσμη στον καθηγητή της μουσικής κ. Δημήτρη Ρίζο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γκιώνης.
Ο κ. Κώστας Ρίζος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: ‘‘Η Φιλαρµονική µας, δεν είναι µόνο αυτό που βλέπουµε στις παρελάσεις, τις λιτανείες και τις λοιπές εκδηλώσεις του Δήµου. Είναι ένα μουσικό σχολείο, ένα στολίδι για την Περαχώρα, που έχει ως σκοπό, µέσω της τέχνης, να ανοίξει τους ορίζοντες των μαθητών και να συµβάλλει στην ψυχική και πνευµατική τους καλλιέργεια. Εµείς, ως δάσκαλοι, προσπαθούµε να µεταδώσουµε στους μαθητές µας όσες περισσότερες γνώσεις µπορούµε, σχετικά µε τη μουσική και την τέχνη γενικότερα, και σε αυτή την προσπάθειά µας, εκτός από τη βοήθεια του Δήµου, που έχουμε, θα θέλαµε και τη συµπαράσταση όλων των κατοίκων της Περαχώρας. Θέλουµε να ευχαριστήσουµε πολύ τους γονείς που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά µας, και να πούµε ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Βασίλη Λογοθέτη, που έκανε τα πάντα για να πραγµατοποιηθεί η σηµερινή εκδήλωση’’.
Ο κ. Νίκος Λόης, στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ των άλλων, είπε: ‘‘Δυστυχώς θεωρείται από τους κυβερνώντες ο πολιτισμός, αν θέλετε και ο αθλητισμός, είδος πολυτελείας’’.
Επίσης στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος και το μέλος της Προσωρινής Διοικητικής Επιτροπής της ΄Ενωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας κ. κ. Σωτήρης Πρωτοπαπάς και Κώστας Παπαδημητρίου αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος του Νικολοπούλειου ιδρύματος κ. Γιάννης Λαζαρίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΠΡΟΜΗΘΕΑ κ. Κώστας Δόσχορης, ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λουτρακίου κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, καθώς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Η μουσική είναι η τέχνη των ήχων, της έκφρασης των συναισθημάτων και αποτελεί από τα πανάρχαια χρόνια ένα σημαντικό κομμάτι της παράδοσης μας. Η μουσική χαρίζει στον άνθρωπο στιγμές χαλάρωσης, ψυχικής ευφορίας, γαλήνης και ευχαρίστησης. Η μουσική είναι μια διεθνής γλώσσα. Είναι ένα λαμπρό δώρο του Θεού που μας συντροφεύει στο ταξίδι της ζωής μας! Τυχεροί όσοι ασχολούνται με τη μουσική και γεύονται τους καρπούς της!


Δεν υπάρχουν σχόλια: