Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο πρώτος… Έλληνας στη Formula 1

Ο Τίο Έλληνας θα γίνει αύριο ο πρώτος Κύπριος που θα οδηγήσει μονοθέσιο Formula 1 όταν θα κάνει δοκιμές σε ευθεία με την ομάδα της Marussia.

Ο 21χρονος θα πάρει το τιμόνι της MR02 στο αεροδρόμιο του Κεμπλ, στην Αγγλία, για να κάνει τις προγραμματισμένες αεροδυναμικές δοκιμές εξέλιξης στο διάδρομο αποπροσγειώσεων.

Ο Έλληνας, που αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στην κατηγορία GP3, είχε ήδη εξασφαλίσει ότι θα οδηγούσε μονοθέσιο F1 στις φετινές δοκιμές νέων οδηγών που θα γίνουν στο Σίλβερστον τον άλλο μήνα.

«Εννοείται ότι είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω αυτή την πρόσθετη ευκαιρία να οδηγήσω το μονοθέσιο MR02», δήλωσε ο Έλληνας. «Ανυπομονούσα από το περασμένο φθινόπωρο να λάβω μέρος στις δοκιμές νέων οδηγών, και οι εβδομάδες δεν θα περάσουν γρήγορα.
«Η ευκαιρία να οδηγήσω σε δοκιμές ευθείας αυτή την εβδομάδα θα γεφυρώσει το χρονικό κενό μέχρι το Σίλβερστον. Επίσης θα μου επιτρέψει να πάω εκεί προετοιμασμένος, καθώς θα έχω ήδη εγκλιματιστεί στα συστήματα του αυτοκινήτου και τις διαδικασίες της ομάδας».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Τζον Μπουθ, πρόσθεσε: «Ο Τίο έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά για την ομάδα μας στην GP3 εδώ και μιάμιση σεζόν. Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι να τον έχουμε μαζί μας για μια δεύτερη χρονιά και ενθουσιασμένοι που μας έδωσε την πρώτη μας φετινή νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, στην Ισπανία.

«Είναι σίγουρα ένα μελλοντικό αστέρι και αξίζει τις δύο ευκαιρίες που του δίνουμε, αρχίζοντας από τις αεροδυναμικές δοκιμές αυτής της εβδομάδας στο Κεμπλ».


Το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: