Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΗΡΑΙΟΥ 2013 (ΒΙΝΤΕΟ) 2 KAI ME THN ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ GROSTAGEO KEΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ




Ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα του 21ου αιώνα, είναι η συσσώρευση αντικειμένων και απορριμμάτων σε θάλασσες, λίμνες και ακτές. Τα αντικείμενα αυτά, που οι άνθρωποι απερίσκεπτα αφήνουν ή πετούν, έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση κάθε παράκτιας και υποθαλάσσιας ζωής.


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, το Κέντρο Καταδύσεων CROSTACEO,  οργάνωσε και υλοποίησε σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λίμνης Ηραίου υποβρύχιο καθαρισμό στην περιοχή της Λίμνης Ηραίου το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, δίνοντας με την ενέργεια αυτή, ένα μήνυμα ευαισθησίας αλλά και ευθύνης, απέναντι στο περιβάλλον.

Το CROSTACEO DIVE CENTRE & WATERSPORTS CLUB, πάντοτε ευαισθητοποιημένο σε περιβαλλοντικά ζητήματα και δράσεις, αποφάσισε να συμμετέχει σε μια τέτοια εθελοντική δράση, στην οποία συμμετέχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας αναλάβει το κομμάτι του υποβρύχιου καθαρισμού της λίμνης Ηραίου και  συντονίζοντας ομάδα αυτοδυτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, το πρωί,  οι υπεύθυνοι του CROSTACEO σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου επισκέφτηκαν τη λίμνη Ηραίου και κατέγραψαν τα σημεία στα οποία θα γινόταν ο υποβρύχιος καθαρισμός. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, έγινε οριοθέτηση των σημείων και σήμανση των περιοχών από το Loutraki Lifeguard Υπηρεσίες Ναυαγοσωστικής Κάλυψης (Υπεύθυνος: Άκης Ροντογιάννης) .

Το Σάββατο το πρωί, ομάδα  έξι αυτοδυτών (Γ. Λίγκος, Β. Νικητέας, Μ. Περπινιάς, Β. Πατινιωτάκη, Λ. Δούρος, Γ. Νικολακόπουλος) υποστηριζόμενοι από δύο σκάφη επιφανείας συμμετείχαν στον υποβρύχιο καθαρισμό. Ο καθαρισμός του βυθού κράτησε τρείς ώρες και ανελκύστηκαν συνήθη απορρίμματα, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, κουτιά αλουμινίου καθώς και άλλα μεγάλα αντικείμενα. Για την ανέλκυση των μεγάλων αντικειμένων από τον βυθό χρησιμοποιήθηκε ειδικός εξοπλισμός καθώς και μπαλόνια ανέλκυσης.

Όλα τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό της Λίμνης παρελήφθησαν από ειδικό συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Λουτρακίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΙ /ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΟΟΛΟΥΣ