Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ: Σε εκλογές θα οδηγήσει τη χώρα η ΧΑ……

ΕΠΕΙΓΟΝ: Σε εκλογές θα οδηγήσει τη χώρα η ΧΑ……
…σε περίπτωση που η Κοινουλευτική Ομάδα της παραιτηθεί από την Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ και τον εν γένει πόλεμο που δέχεται το κόμμα.


 Στην προκειμένη περίπτωση τις θέσεις των παραιτουμένων θα καλούνται να αναλάβουν οι αναπληρωματικοί, οι οποίοι όμως αναμένεται να απορρίπτουν τις προσκλήσεις, οπότε και θα προκηρυχθούν εκλογές στις περιφέρειες που έχει εκλέξει έδρα η ΧΑ. Οι περιοχές είναι:
Λαρίσσης, Μαγνησίας, Σερρών, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Β’ Θεσσαλονίκης, Α’ Θεσσαλονίκης, Εύβοιας, Αχαΐας, Α’ Αθηνών, Β’ Αθηνών, Α’ Πειραιώς, Β’ Πειραιώς, Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Φθιώτιδος και αντιπροσωπεύουν πρακτικά το 75% του εκλογικού σώματος.
Με αυτό το σενάριο η ΧΑ δεν θα εκλέξει τελικά κανέναν βουλευτή, αφού σε καμμιά από τις παραπάνω περιφέρειες δεν είναι πρώτο κόμμα, κι έτσι ευρισκόμενη πλήρως εκτός συτήματος θα αυξήσει την επιρροή της στο λαό.
Από την άλλη, τα άλλα κόμματα αν λάβουν μέρος στις εκλογές υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να πέσει η κυβέρνηση, έχουν όμως και τη δυνατότητα να μη λάβουν μέρος στη διαδικασία και να αφήσουν την ΧΑ να εκλέξει πάλι 18 βουλευτές. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα τα άλλα κόμματα να στηρίξουν μεμονωμένους ανεξάρτητους υποψηφίους, όπως πχ ήταν η περίπτωση Λεβέντη στο παρελθόν ( το 1992, για την έδρα του ΠΑΣΟΚ). Σε τέτοια περίπτωση θα έμπαιναν στη βουλή 18 μεμονωμένοι υποψήφιοι και δεν θα άλλαζε η υπάρχουσα ισορροπία εδρών ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, σενάριο που είναι και το πιθανότερο.
Ασάφεια υπάρχει όσον αφορά την περίπτωση του επικρατείας, αν δηλαδή εκεί πρέπει να διεξαχθούν εκλογές σε ολόκληρη τη χώρα.
Αναρτήθηκε από: Εφ΄όπλου
Επίσης: Μεγάλης απηχήσεως δημοψήφισμα διεξάγεται στο διαδίκτυο, με το ερώτημα του τι θα ψηφίζατε: Εδώ… http://pieria2004.wordpress.com/page/2/
Νεώτερες εξελίξεις: Tην 27/9 oι βουλευτές της ΧΑ kατέθεσαν μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ, για τα γνωστά κατά συρροή σκάνδαλα. Την 28/9 συλλαμβάνεται ο Ν.Μιχαλολιάκος και στελέχη της ΧΑ, χωρίς όμως να στερούνται του βουλευτικού αξιώματος. Την ίδια ώρα αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ( εδώ ). Την 19.00 οι βουλευτές μεταφέρονται στην πρώην Ευελπίδων.
Βουλευτές της ΧΑ, κατά τη μεταφορά τους στον εισαγγελέα φώναξαν “Ζήτω η Ελλάς, Δεν μας λυγίζουν (οι πολιτικοί), Κάτω το μνημόνιο”. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.
Στο μεταξύ, ασάφεια επικρατεί μέχρι στιγμής όσον αφορά το αν από την Δευτέρα θα μεταφέρονται οι παραπάνω βουλευτές στη βουλή από ενάρξεως και θα παραμένουν μέχρι λήξεως κάθε συνεδριάσεως, δεδομένου ότι το κατηγορητήριο δεν τους στέρησε την βουλευτική ιδιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: