Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Περισσότερα από τριάντα ολόκληρα χρόνια, μετά τους σεισμούς του 1981, έχει να αλλαχθεί το δίκτυο υδροδότησης της Περαχώρας.

Πρόκειται για ένα δίκτυο μήκους 15 χιλιομέτρων συνεπικουρούμενο από αντλιοστάσια, για το οποίο χθες η περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε την ένταξή του στο τρέχον ΕΣΠΑ.
Μην νομίζετε ότι για το έργο (πρόκειται για δημιουργία) ενδιαφέρθηκε ο ορμώμενος εκ Περαχώρας «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης (αυτός εμπλέκεται σ’ ότι έχει σχέση με καταστροφή), αλλά ο συγχωριανός του πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βαρελάς, τον οποίο επί δύο και πλέον χρόνια κορόιδευε, λοιδορούσε και υποτιμούσε η μεγάλη διάνοια της πολιτικής Κώστας Λογοθέτης.
Αθόρυβα, χθες, ο Παναγιώτης Βαρελάς αποδείχθηκε χρησιμότερος και ωφελιμότερος για τον τόπο του, χωρίς να κάνει κάτι το θεαματικό ή το κοπιώδες. Απλά, είχε ανοίξει το συρτάρι καθ’ υπόδειξη του τεχνικού διευθυντού Μιχάλη Αντωνίου, είχε βάλει πάνω στο γραφείο την υπέρ ώριμη και ολοκληρωμένη μελέτη αντικατάστασης του δικτύου υδροδότησης και αντικατάστασης των υπαρχόντων αντλιοστασίων της Περαχώρας, την προώθησε στην περιφέρεια Πελοποννήσου και τελικά επέτυχε να πραγματοποιηθεί το έργο με κοινοτικά κονδύλια.
Ο Παναγιώτης Βαρελάς προωθεί τις επόμενες ημέρες τη διακήρυξη του διαγωνισμού ύψους € 190.000 για τη σύνδεση στο αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής πάνω από το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου, η οποία είναι εντός σχεδίου πόλης.
Χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, είχαν μεταβεί στη Σχολή Μηχανικού, όπου συμφωνήθηκε το στρατόπεδο με πόρους του ΓΕΣ να συνδεθεί κι αυτό με το αποχετευτικό δίκτυο Λουτρακίου.
Ο Παναγιώτης Βαρελάς βρίσκεται στο τιμόνι της πιο σημαντικής εταιρείας του δήμου Λουτρακίου, δεδομένου ότι διαχειρίζεται το πιο σημαντικό προϊόν του τόπου, που δεν είναι άλλο από το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου, το οποίο πρέπει όλοι να ενδιαφερόμεθα και να το προστατεύουμε ως «κόρη οφθαλμού», λαμβανομένου υπόψη ότι την τελευταία διετία έχει δεχθεί τις πλέον βάρβαρες επιθέσεις και έχει υποστεί τη χειρότερη δυσφήμιση που ήταν δυνατόν να υποστεί ένα κοινωνικό αγαθό, όταν μάλιστα διαθέτει αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά.
Πέραν της αύξησης των εσόδων από απλήρωτους λογαριασμούς που έχει επιτύχει ο Παναγιώτης Βαρελάς, καλόν θα είναι να σπάει τα παραμάγαζα της ανομίας που στήνονται σε κοινότητες και οικισμούς της ευρύτερης περιοχής του δήμου Λουτρακίου.
Όλα αυτά είναι αναλυτικά σε γνώση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, ο οποίος θα πρέπει να βάλει φρένο στις παράνομες υδροδοτήσεις και τα θαμμένα ρολόγια κι όπου διαπιστωθεί ότι κάποιοι δεν θέλουν να συμμορφωθούν, έστω κι αν είναι αξιωματούχοι του δήμου Λουτρακίου, να στείλει το φάκελο στον εισαγγελέα για να μην βρεθεί από κάποια καταγγελία ο ίδιος κατηγορούμενος.
Όπως για παράδειγμα πάρα πολλά αρνητικά ακούγονται σε σχέση πάντοτε με την υδροδότηση της Αγ. Μαρίνας στα Ίσθμια, με οικισμούς στους Αγ. Θεοδώρους ή συμβάσεις για μονάδα αφαλάτωσης ή παράνομης υδροδότησης περιοχών με βυτία.
Επίσης, λύση θα πρέπει να δοθεί, παρά τις υποσχέσεις ως έπεα πτερόεντα του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, με την υδροδότηση των χωριών Πίσσια και Σχίνος.
loutraki press

Δεν υπάρχουν σχόλια: