Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Δημοσκόπηση: Πτώση ποσοστών για όλους εκτός της Χρυσής Αυγής!



 

Τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται στην Α’ Αθηνών και τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών δείχνει δημοσκόπηση της GPO για το newpost.gr. Ενδιαφέρον έχει να δει κανείς και ποιά πρόσωπα είναι τα πιο δημοφιλή στις δυο αυτές εκλογικές περιφέρειες...

Εντυπωσιακό είναι ότι από όλα τα κόμματα, αυτά που δείχνουν άνοδο στα ποσοστά τους σε σχέση με εκείνα των τελευταίων εκλογών είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Στην Α’ Αθηνών
, η ΝΔ λαμβάνει το 21,2% της πρόθεσης ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,0%.
Σημειώνεται ότι τα δύο κόμματα είχαν λάβει στις εκλογές τις 17 Ιουνίου 2013 30,9% και 27,0% αντίστοιχα.

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου της GPO, στην Α’ Αθηνών, εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 8,5% (7,8%) τέταρτο το ΚΚΕ με 5,9% (4,7%), πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 5,0% (8,7%), έκτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,9% (6,3%) και έβδομη η ΔΗΜΑΡ με 3,6% (7,4%).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στην Α’ Αθηνών στο 19,9%.




Στη Β’ Αθηνών, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,2% (31,4% στις τελευταίες εκλογές), και δεύτερο η ΝΔ με 17,0% (26,2%).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,2% (6,4%), το ΚΚΕ με 6,5% (5,4%), το ΠΑΣΟΚ με 4,1% (8,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% (7,4%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,8% (7,7%). Υψηλό είναι και στη Β’ Αθηνών το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 18,0%.

Η δημοσκόπηση έγινε κατά το διάστημα 7-11 Οκτωβρίου.



Οι δημοφιλείς της Α Αθήνας


Στην Ά Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί με «οριζόντια» πλειοψηφία από όλους τους ψηφοφόρους με τις αποστάσεις ανάμεσα τους να είναι σχεδόν οριακές.

Φωτεινή Πιπιλή και Νικήτας Κακλαμάνης ανεβάζουν τα ποσοστά τους και πλασάρονται σε καλή σειρά ενώ σφήνα μπαίνει και η Έλενα Κουντουρά των ΑΝ.ΕΛ αφήνοντας πολύ πίσω τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη που παρά τις πολλές εμφανίσεις του δίπλα στον Πρωθυπουργό βρίσκεται πολύ χαμηλά.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει πάρει κεφάλι και προηγείται της Όλγας Κεφαλογιάννη σχεδόν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Φωτεινή Πιπιλή, Νικήτας Κακλαμάνης, Προκόπης Παυλόπουλος και Βασίλης Κικίλιας κρατάνε θετικό ισοζύγιο και βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των κομματικών επιλογών.

Η Λιάνα Κανέλλη αν και βουλευτής του ΚΚΕ κάνει την έκπληξη και παίρνει την πρωτιά στις επιλογές των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Νίκος Βούτσης έρχεται τρίτος αλλά με πολύ χαμηλότερα ποσοστά. Οι εκπλήξεις, όμως, συνεχίζονται καθώς Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Αβραμόπουλος παίρνουν καλό βαθμό από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοφιλείς της Β Αθήνας


Και σε αυτήν την περιφέρεια την πρωτιά έχει μια γυναίκα, η Σοφία Σακοράφα αγγίζει το 50% ενώ ακολουθούν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Δραγασάκης. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάνης Δημαράς από τους ΑΝ.ΕΛ και αμέσως μετά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης λίγο πάνω από τον Δημήτρη Στρατούλη.

Στη έβδομη θέση ο Κωστής Χατζηδάκης και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εντύπωση προκαλεί η χαμηλή θέση του Πρόεδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεΐμαράκη στην 21η θέση με 25,5%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κόβει πρώτος το νήμα και ακολουθούν Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Βαγγέλης Μεΐμαράκης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με πολύ καλά ποσοστά αποδοχής των ψηφοφόρων της ΝΔ πλασάρεται στην πρώτη δεκάδα θετικών επιλογών.

Η σειρά προτίμησης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει πολύ τη σύνθεση της πρώτης πεντάδας της γενικής κατάταξης με τη Σοφία Σακοράφα να είναι μπροστά και τον Δημήτρη Στρατούλη να μπαίνει «σφήνα» στον Γιάννη Δραγασάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: