Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ






  
Η Τ.Οργάνωση μελών Λουτρακίου του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη συνεδρίαση της ασχολήθηκε με το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών.
Μέσα από έναν πλούσιο και γόνιμο διάλογο εκτίμησε πως η Κυβερνητική Πολιτική των μνημονίων,της φτωχοποίησης του Λαού που οδηγεί σε αδιέξοδο την νεολαία και σε ανθρωπιστική κρίση,κτυπάει ιδιαίτερα τον θεσμό της Τ.Α. μετατρέποντας την σε γρανάζι περάσματος στο λαό των αντιλαϊκών -αντιαναπτυξιακών μέτρων.


Στον Δήμο μας οι υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις αντιμετωπίζουν αυτήν την επίθεση της πολιτικής των μνημονίων,είτε συμφωνώντας σιωπηρά,είτε " ψελλίζοντας" την διαφωνία τους.
Πιστεύουμε πως :
Η πολιτική που θέλει τους Δήμους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς,χωρίς ουσιαστικά αυτοδιοικητικές εξουσίες πρέπει να ανατραπεί, σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Η δική μας αντίληψη για την Τ.Α.
1) Θέλει τον Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τ.Α.
2) Στηρίζεται στους συμμετοχικούς θεσμούς ,στον σαφή καταμερισμό αρμοδιοτήτων,στο αναλογικό εκλογικό σύστημα,στην επάρκεια πόρων της Τ.Α. μέσω της κρατικής χρηματοδότησης,στην οικολογική διαχείρηση,στην ανάπτυξη κοινωνικών δομών για ανακούφιση των δημοτών στη κρίση. Η δική μας αντίληψη είναι ΈΞΩ από το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης και την λογική του " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ".

Πιστεύουμε πως:
Στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές οι πολίτες του Δήμου μας πρέπει να δώσουν  ένα ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ προς όλους αυτούς που εξαθλίωσαν την ζωή μας με τα μνημόνια, που επιτρέπουν να μένει η πόλη μας χωρίς ΙΚΑ σήμερα και χωρίς  άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες αύριο, στο όνομα της " Ανάπτυξης" και του "Πρωτογενούς Πλεονάσματος".

Καλούμε την νεολαία  του Δήμου μας να πάρει στα χέρια της το μέλλον του τόπου.
Να φτιάξει το δικό της μέλλον με τα δικά της άφθαρτα υλικά.
Να βάλει φρένο στον κατήφορο του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σ'όλες τις αριστερές δυνάμεις του τόπου,τους ενεργούς πολίτες,όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων και  τους καλεί να παρευρεθούμε όλοι μαζί με σύνθημα :

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: