Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

 
Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, στα πλαίσια της προώθησης του Ιαματικού Τουρισμού, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας - ΣΔΙΠΕ - , Διημερίδα με θέμα: «Βιώσιμος Ελληνικός Θερμαλισμός - Ιαματικός Τουρισμός»  στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2013 στο Λουτράκι.

Οι εισηγήσεις κατά την πρώτη ημέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του  «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ» Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου, είχαν έντονο ενδιαφέρον λόγω των εξελίξεων που παρουσιάζει ο Ελληνικός Θερμαλισμός και η διεθνής πραγματικότητα στα πεπραγμένα του ιαματικού τουρισμού.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν:

1.    «Το παρόν και το μέλλον του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας» με εισηγητή τον Μάρκο Δανά – Γενικό Γραμματέα Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας
2.    «Αναπτυξιακή προοπτική Ιαματικών Πηγών Ελλάδας» με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Κουσκούκη – Καθ. Δερματολογίας, τ. Αντιπρύτανη, Πρόεδρο Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων
3.    «Μία ματιά στο αύριο του Θερμαλισμού Υγείας» με εισηγητή τον Ζήση Αγγελίδη – Δρ. Υδρογεωλογίας ΑΠΘ – μέλος Δ.Σ. Παγκόσμιας Οργάνωσης Θερμαλισμού – Επιστημονικό Σύμβουλο Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας
4.    «Λουτράκι & Ιαματικός Τουρισμός» με εισηγητή τον Νικόλαο Πετρίτση – Διευθυντή Λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa
5.    «Η δημιουργία εμπειριών με επίκεντρο τον Θερμαλισμό, ως ένα εργαλείο τουριστικού μάρκετινγκ» με εισηγητή τον Σταύρο Κεφάλα– Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Λουτρακίου (LTO)Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με συντονιστές, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας «ΜΕΡΙΜΝΑ», κ. Λουκά Λούκα, τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κ. Κώστα Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, κ. Παναγιώτη Ζαφειρίου  και τους εκλεκτούς συμμετέχοντες της Διημερίδας, από όλη την Ελλάδα:

Ø  Τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Χρήστο Πάλλη
Ø  Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΔΙΠΕ, κ. κ. Ανέστη Σιγκρίδη, Δημήτρη Σιλεούνη, και Δημήτρη Μακρυνίτσα
Ø  Τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του ΣΔΙΠΕ, κ. κ. Παντελή Γεωργιάδη, Νίκο Βασιλό και Πέτρο Λέκκα
Ø  Τα Μέλη της Επιτροπής Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, κ. κ. Νίκο Διακολιό και Γιώργο Αρβανιτίδη
Ø  Τον Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Καρδίτσας, κ. Πέτρο Καραλή
Ø  Τη Βουλευτή Λάρισας κα. Βάσω Αλεξανδρίδου
Ø  Την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, κα. Χαρούλα Στογιάννη
Ø  Τον Δήμαρχο Μεσολογγίου, κ. Παναγιώτη Κατσούλη
Ø  Τον Δήμαρχο Κιμώλου, κ. Γεράσιμο Μαγγανιώτη
Ø  Τον Δήμαρχο Ζαχάρως, κ. Γιώργο Πάμη
Ø  Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Ν. Καβάλας, κ. Βασίλη Δαμιανίδη
Ø  Τον Αντιδήμαρχο Αιγίνης, κ. Νίκο Οικονόμου
Ø  Τον Αντιδήμαρχο Ζαχάρως, κ. Νίκο Λαμπρόπουλο
Ø  Την ειδική σύμβουλο του Δήμου Λέσβου, κα. Μαρία ΤαμτάκηΤη δεύτερη ημέρα το πρωί, πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι των μελών του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και ακολούθησε ξενάγηση των συμμετεχόντων στις εγκαταστάσεις του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa και των Δημοτικών  Ιαματικών Πηγών Λουτρακίου αλλά και σε άλλα αξιοθέατα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές της Διημερίδας αλλά και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται και προς τους χορηγούς και υποστηρικτές της Διημερίδας, οι οποίοι συνέβαλαν με την πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίησή της, στην αρχαιότερη Λουτρόπολη της Ελλάδας.

Αναλυτικά ευχαριστούμε:

Ø  Το υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου Loutraki Thermal Spa
Ø  Τη Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων - Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ.
Ø  Τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου-LTO
Ø  Τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων «Το Λουτράκι», κ. Παππά Δημήτρη
Ø  Τα ξενοδοχεία Λουτρακίου, Pappas, Mitzithras, Ilion, Petit Palais και Bakos
Ø  Τον κ. Λαζαρίδη Γιάννη για τη φιλοξενία στην επιχείρηση Πευκάκι
Ø  Τους χορηγούς επικοινωνίας Perahora.gr, Lcitynews, Tvtv.gr, E-Korinthos και Ηλέκτρα TV
Οι διοργανωτές έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα της Διημερίδας καθώς αναφέρθηκαν στο παρελθόν , στο παρόν και στο μέλλον του ελληνικού ιαματικού τουρισμού καθώς και στις ενέργειες ανάδειξης του, ως εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος με ιδιαίτερες προοπτικές.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ο προγραμματισμός του ΣΔΙΠΕ, αφορά συνεχώς στη διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά και στη συμμετοχή σε σημαντικές εκθέσεις όπως την Philoxenia στην Θεσσαλονίκη (τον επόμενο μήνα) και τέλος στην παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις στις αρχές του επόμενου χρόνου, προωθώντας τη θέση του Ελληνικού Θερμαλισμού και στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι παραμένοντας παράλληλα σε ανοιχτή συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: