Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Ο Α. Τσίπρας δεσμεύτηκε για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ - Τί είπε για την πρόταση δυσπιστίας


Ο Α. Τσίπρας δεσμεύτηκε για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ - Τί είπε για την πρόταση δυσπιστίας
- Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως μοντάρει βίντεο και διαστρεβλώνει απόψεις
- Για την πρόταση μομφής δήλωσε πως είναι πατριωτικό χρέος να διώξει αυτή την κυβέρνηση
- Για τον κατώτατο μισθό δήλωσε πως αυτό το ποσό είναι ανεξαρτήτως ηλικίας
- Επανέλαβε ότι όλες οι τράπεζες πρέπει να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο

 

«Το πρόγραμμα του μνημονίου μας φορτώνει χρέος και μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην ύφεση», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο που πραγματοποιεί - στην Αθήνα - το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ford.

«Η υποκρισία πρέπει να σταματήσει και να σταματήσει άμεσα, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Να καταλογίσουμε τις ευθύνες, αλλά κυρίως να αναζητήσουμε τη διέξοδο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει ότι το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι σχεδόν εξευτελιστικό, καθώς «η κυβέρνηση επιλέγει να μοντάρει βίντεο και να διαστρεβλώνει απόψεις και δεν δείχνει διάθεση για σοβαρό διάλογο».

Σε σχέση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης, ανέφερε πως «αποτελεί χρέος πατριωτικό και δημοκρατικό να απομακρυνθεί αυτή η κυβέρνηση» και τόνισε πως η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα σπάσει το φαύλο κύκλο.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «θα σταματήσουμε η ελεύθερη πτώση των μισθών και θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ανεξαρτήτως ηλικίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: