Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Νέες δραστηριότητες στην Παναγία Γιάτρισσα






Η οργάνωση και γενικότερα η οικοδόμηση της ενοριακής ζωής και δράσης, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της κατά Χριστόν αγάπης και διακονίας προς τον πλησίον.

 

Απαιτεί ασφαλώς, κάθε είδους αρωγή προς τον πάσχοντα ιδίως, αλλά και υποδείγματα ειλικρινούς και εμπράκτου ενδιαφέροντος προς τους λοιπούς, για μίμηση και συστράτευση. Ιδιαίτερα, αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όπου η αλληλεγγύη ανα­δεικνύεται μοχλός και μέσο στήριξης των δοκιμα­ζόμενων, αλλά και περίτρανη απόδειξη εκείνης της διακονίας.


Προς εκείνη την κατεύθυνση, η ενοριακή δράση του ι.ναού «Παναγία Γιάτρισσα» με τον επικεφαλής προϊστάμενο του εκκλησιαστικού συμβουλίου π. Νικ. Βασιλόπουλο, να μη στερείται σειρά σημαντικών και επαινετών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων.

Τελευταίες, η αποκατάσταση και ανάδειξη των αγιογραφιών του ιερού βήματος του ναού, με την ολόφωτη Πλατυτέρα να φωταγωγεί και να λαμπρύ­νει το εσωτερικό, σκορπίζοντας δέος και σεβασμό.

Ακριβώς, ό,τι ήταν κρυμμένο τόσα χρόνια/ Ένα εντυπωσιακό αγιογραφικό έργο του Γεωργακόπου-λου, μαθητή του Κοντογλου, την απαράμιλλη τέχνη του οποίου αποπνέει.

Και ακόμα μία δράση του ναού, χωρίς ιδιαίτερα σχόλια για την αξία και το σκοπό που εξυπηρετεί.

Η δωρεάν διοργάνωση βοηθητικών μαθημάτων για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου (κοινωνικό φροντιστήριο) στη Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, καθώς και στην Αγγλική γλώσσα.

Άξιος ο μισθός όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: