Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Δείτε πώς είναι η μέση γυναίκα σε 40 χώρες! (photo)




Η ιστοσελίδα «FaceResearch.org», που διευθύνεται από δύο ψυχολόγους στο 

Πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Σκωτία, χρησιμοποιεί ένα λογισμικό που μπορεί να κατανείμει μεταξύ τους πρόσωπα από χιλιάδες φωτογραφίες. Αυτές οι εικόνες υποτίθεται πως δείχνουν το μέσο πρόσωπο των γυναικών από 40 διαφορετικές εθνικότητες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η μέση Ελληνίδα.

Οι εν λόγω εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, ωστόσο, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πόσες φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν, για να βγει το τελικό αποτέλεσμα ή πώς επελέγησαν συγκεκριμένα πρόσωπα.
Πολλά σχόλια, από την άλλη, σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επισημάνει ότι οι γυναίκες είναι όλες όμορφες ανεξαρτήτου εθνικότητας. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι η ανάμειξη πολλών προσώπων μαζί σβήνει τις ατέλειες του δέρματος και κάνει τα χαρακτηριστικά πιο συμμετρικά στο τελικό αποτέλεσμα.
Επίσης, το πώς επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα μπορεί να έχει να κάνει με την ομοιόμορφη εμφάνιση. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν μόνο νεότερες γυναίκες και είναι ασαφές τι εθνικότητες έχουν επιλεγεί. Κοιτάζοντας τη φωτογραφία της μέσης γυναίκας της Νοτίου Αφρικής, για παράδειγμα, κανείς παρατηρεί ότι δεν είναι αρκετά ακριβής. Για μια χώρα όπου οι μαύροι Αφρικανοί αποτελούν περισσότερο από το 79% του πληθυσμού, η μέση γυναίκα έχει εκπληκτικά ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: