Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Συνέντευξη τύπου του Αλέξανδρου Πνευματικού για το νερό (video)




-Λυπούμαστε που σε μία ακόμα προεκλογική περίοδο χρησιμοποιήθηκε το δημόσιο αγαθό ΝΕΡΟ που έχουν ανάγκη οι Κορίνθιοι.
-Ο αντίπαλος συνδυασμός στις δημοτικές εκλογές υιοθέτησε άκριτα τις απόψεις αυτού, ο οποίος είναι υπόδικος και υπόλογος στη Δικαιοσύνη.
-Ενημερώνουμε ότι το ΝΕΡΟ δεν είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο και μετά τα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις των αρμόδιων φορέων θεωρούμε το θέμα ΛΗΞΑΝ.
-Η ευθύνη μας έναντι των Κορίνθιων συμπολιτών μας επιβάλλει αυτή την υπεύθυνη θέση, την οποία θα τηρήσουμε και ως συνέχεια της παρούσης Δημοτικής Αρχής και για την επόμενη πενταετία, με την λαϊκή επικύρωση της προσεχούς Κυριακής.
-Το Δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑΚ τα λέει όλα:
Την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, μετά από την γνωστή διαρροή φημών για κρούσματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας στην Κόρινθο, η ΔΕΥΑΚ και ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός ζήτησαν την άμεση συνδρομή του υπουργείου υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ,για να ελεγχθεί ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης της Κορίνθου.
Την ίδια ημέρα έφτασαν στην Κόρινθο κλιμάκια του υπουργείου υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ και της διεύθυνσης υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τα κλιμάκια έκαναν αυτοψία σε όλο το σύστημα ύδρευσης της πόλης από τις πηγές της Στυμφαλίας μέχρι και την δεξαμενή του πεδίου βολής.
Ταυτόχρονα συνέλεξαν 15 δείγματα νερού από το δίκτυο ύδρευσης που γεωγραφικά κάλυπταν όλη την πόλη.
Έγιναν και δειγματοληψίες από σπίτια ασθενών με γαστρεντερίτιδα.
Να σημειώσουμε ότι στις 15 Μαΐου ίδιους ελέγχους είχε κάνει και η ΔΕΥΑΚ με τα «Αναλυτικά εργαστήρια Αθηνών» στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων που κάνει για να διασφαλίζει την ποιότητα και την υγιεινή του νερού.
ΣΗΜΕΡΑ λάβαμε από την διεύθυνση υγείας της περιφέρειας Πελοποννήσου τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκαναν το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: