Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!



Του Πάνου Ηλιακόπουλου
«Καλώς τον πελάτη» ή θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα, άσχετα αν γνωρίζουν ότι απέναντί τους τα παλληκάρια είναι κουρασμένα;..
Ο λόγος για την νικήτρια των χθεσινών δημοτικών εκλογών "Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών" που πραγματοποιεί χωρίς ανάπαυλα συγκέντρωση του συνδυασμού σήμερα το μεσημέρι για να δώσουν την τελική μάχη μέχρι την προσεχή Κυριακή.
Οι συνθήκες είναι πιο διαφορετικές έναντι του 2006, αλλά και ευνοϊκές για την "Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών", γιατί τότε είχε να αντιμετωπίσει το χάντικαπ των περίπου 4 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι της "Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση", ενώ σήμερα «διαθέτει πλεονέκτημα» 11 ποσοστιαίων μονάδων, με την ετυμηγορία της κοινωνίας να ωθεί εκ νέου στην αποστρατεία τον «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου, ενώ αντίθετα τον «θανάσιμο εχθρό του» τον κρατάει ζωντανό με σταθερά ποσοστά αντιμετωπίζοντάς τον ως την εφεδρεία που τον καλεί να δώσει λύση στο τέλμα του τόπου. Κι αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι του έδωσε νέα χαμηλότερα ποσοστά για Τρίτη φορά, (37,38% - 2006, 23,99% - 2010, 21,69% - 2014). Αντίθετα, τον Γιώργο Γκιώνη η τοπική κοινωνία τον έχει σταθερό στην εκτίμησή της με ποσοστά (33,45% - 2006, 33,79% - 2010, 32,68% - 2014).
Έτσι την προσεχή Κυριακή η κοινωνία θα έχει να επιλέξει μεταξύ αυτού που του δείχνει την έξοδο και αυτού που τον βάζει πάλι στο τιμόνι της για να διαφεντεύσει τις τύχες της. Κατά συνέπεια, η τύχη της νέας δημοτικής αρχής θα εξαρτηθεί από το στενό πυρήνα των ανθρώπων του που θα δημιουργήσει ο Γιώργος Γκιώνης και δεν θα υποπέσει στα σφάλματα της προηγούμενης θητείας του, που ενδιαφερόντουσαν για την προσωπική τους προβολή και να κάνουν τις δουλειές τους -φυσικά όχι στο χάλι της δημοτικής αρχής του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη- σε βάρος των συμφερόντων του Λουτρακίου και του κοινού καλού.
Ο Γιώργος Γκιώνης από την πλευρά του έχει μάθει από το ηχηρότατο χαστούκι της κοινωνίας το 2010, πλέον έχει αποβάλλει την τότε καχυποψία κι αυτή έχει μετατραπεί λόγω ωριμότητας σε φίλτρο ασφαλείας και δεν αφήνει τίποτα να περνάει ανεξέλεγκτο. Νέα πρόσωπα τον πλαισιώνουν με κάποιους επιλεκτικά από το παρελθόν, ενώ το βασικότερο και κυριότερο όλων είναι ότι πρέπει να τους εμφυσήσει αυτό που διακρίνει τον ίδιον πρώτα και πάνω απ’ όλα ότι τα πάντα θα γίνουν για το Λουτράκι κι αυτό που προέχει είναι να ισορροπήσει ο τόπος.
Το loutraki-press την επομένη των δημοτικών εκλογών του 2010 έγραφε ότι τον Κώστα Λογοθέτη τον τοποθετεί δοκιμαστικά, ενώ και τον Γιώργο Γκιώνη δεν τον έστειλε σπίτι του, τον «τιμώρησε», αλλά επιτρέποντάς του να ξαναπροσπαθήσει κι αν συγκριθούν οι απώλειες των τριών ως ποσοστό, διαπιστώνεται ότι ο πρώην δήμαρχος ήταν αυτός που υπέστη τις μικρότερες.
Η επίδοση της "Πρωτοβουλία Πολιτών" του Δημήτρη Στάμου για το loutraki-press ήταν σχεδόν αναμενόμενη κινήθηκε στο όριο του στατιστικού σφάλματος σε σύγκριση με τον δεύτερο Παύλου Παύλου, αλλά η μεγάλη έκπληξη των χθεσινών εκλογών προήλθε υπέρ του συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" του Κώστα Λογοθέτη, που κι αν έχει προκαλέσει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ο συνδυασμός του ψηφίσθηκε καλά πέραν και έξω από κάθε λογική, γιατί στους ψηφοφόρους του επικράτησαν άλλου είδους κριτήρια.
Με τα πρώτα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι η "Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών" κερδίζει τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής και από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 αναλαμβάνει τα ηνία του τόπου για πέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: