Σάββατο 24 Μαΐου 2014

''ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ'' ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ





 Γράφει η Μίνα Γιαννούλη



Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Λουτρακίου , υποδέχτηκε τους εθελοντές κ. Άγγελο Χριστοφίδη και τον κ. Κώστα Μανατάκη, οι οποίοι θα ταξιδέψουν 1000 ναυτικά μίλια με σκοπό να μεταφέρουν το μήνυμα της ζωής και της ελπίδας που χρειάζονται χιλιάδες παιδιά. Ο ΄΄άθλος΄΄ που πραγματοποιούν με κανό , προκαλεί θαυμασμό για τη δύναμη της θέλησης, τόσο της δικής τους , όσο και των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Ο ενεργός πολίτης, είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Δυστυχώς τα μοσχεύματα από εθελοντές δότες που παίρνουν οι Έλληνες ασθενείς, παιδιά και ενήλικες , προέρχονται στην πλειοψηφία τους από το εξωτερικό. Ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών είναι ιδιαίτερα μικρός. Η λήψη κυττάρων , γίνεται με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της αιμοδοσίας. Μια απλή , ανώδυνη και ακίνδυνη διαδικασία για το δότη. Κάθε καθυστέρηση είναι απειλητική για τη ζωή των ασθενών. Ασθένειες, όπως η λευχαιμία, η απλαστική αναιμία, η μεσογειακή αναιμία, δεν μπορούν να θεραπευτούν με άλλο τρόπο.


Η επιστημονική ορολογία ΄΄νεοπλασματική νόσος΄΄, όταν την ακούς πονάει λιγότερο από τη λέξη καρκίνος στη παιδική ηλικία. Μια νόσος που δεν κάνει διακρίσεις.
Οι γονείς εύχονται να είναι υγιή τα παιδιά τους. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες περιπτώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτό που απεύχονται όλοι. Παιδιά, που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, εγκλωβίζονται στον απρόσωπο χώρο ενός νοσοκομείου ή σε κέντρα φιλοξενίας, αναμένοντας την είδηση πως βρέθηκε συμβατός δότης. Εξίσου σημαντική, όμως με την θεραπεία είναι και η ψυχολογική υποστήριξη που παρέχεται στην οικογένεια, ώστε να προσαρμοστεί στη σκληρή πραγματικότητα που ανατρέπει τη δομή της. Το ''ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ'' είναι ένα ταξίδι ευαισθητοποίησης, αγάπης, ελπίδας και ΖΩΗΣ που καλούμαστε όλοι να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδία που το έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να επιστρέψουν σε μια υγιή και φυσιολογική ζωή.



Ο κ. Σπύρος Καρυώτης, επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου ΠΙΣΤΗ αναφέρθηκε στη προσπάθεια να γίνει ευρέως γνωστό το μήνυμα για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών. Ο πολιτιστικός σύλλογος Λουτρακίου με την σειρά του θα συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, ενημερώνοντας και ενεργοποιώντας τους πολίτες.

ΈΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Πως μπορούν τα παιδιά ν” αλλάξουν τον άχρωμο κόσμο μας;
Με τα χρώματα της φαντασίας και των παιδικών ονείρων!
Με την αθωότητα, την αγνότητα, την απλότητα!
Την αγάπη και τον αυθορμητισμό!
Μ” ένα παιδικό χαμόγελο!

ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΔΩΣΕ ΖΩΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: