Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Αθανάσιος Φαρμάκης


koinonia axion LOGO

Ο Αθανάσιος Φαρμάκης, οδοντίατρος, ορθοδοντικός στη Κόρινθο εδώ και 33 χρόνια και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Κοινωνία Αξιών επισημαίνει:


Γιατί η ψήφος για τις Ευρωεκλογές είναι μεγάλης Εθνικής σημασίας και μεγάλης ευθύνης για όλους μας ?
Από τους 751 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελλάδα συμμετέχει με  21 Ευρωβουλευτές (2,8%). Οι 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές, όπως και αυτοί των άλλων χωρών δεν ανήκουν σε εθνικούς συνασπισμούς, αλλά είναι οργανωμένοι σε επτά πολιτικές ομάδες πολυεθνικού χαρακτήρα οποίες χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένες πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις. Η συμμετοχή έστω και ενός Έλληνα σε κάθε μία από τις 7 ομάδες είναι αναγκαία, ώστε να ακούγεται η φωνή της Ελλάδας και να στηρίζονται τα Εθνικά συμφέροντα σε κάθε πολιτική παράταξη. H γραμμή να ψηφιστούν τα μεγάλα κόμματα δεν ευσταθεί. Δεν έχει νόημα να έχουν ένα περισσότερο η ένα λιγότερο ευρωβουλευτή, ενώ τα μικρά κόμματα να μην έχουν ούτε ένα Έλληνα. Εξάλλου μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία αποτελούμενη από τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλιστές οδήγησαν στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων με τις θεσμικές αυθαιρεσίες και τον οικονομικό καταναγκασμό. Με τη στήριξη της «κοινωνίας αξιών» αυξάνεται η εκπροσώπηση του κόμματος των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών ALDE, που έχει μια προσέγγιση ανθρωποκεντρική (άνθρωπος πολίτης) προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κοινωνίας, με όραμα τη θεσμική και οικονομική ανασυγκρότηση της Ευρώπης, με βάση την αλληλεγγύη. Το σλόγκαν της «κοινωνίας αξιών» «Σκέψου Ευρωπαϊκά, δράσε για την Ελλάδα»
   ΕΛΚ Χριστιανοδημοκράτες (265)
    S&D  Σοσιαλιστικό Κόμμα (186)
    ALDE Φιλελεύθεροι & Δημοκράτες (84)
    Greens EFA Οικολόγοι-Πράσινοι (55)
    ECR Συντηρητικοί-Μεταρρυθμιστές(54)
    EEA-BΠA Ενωτική Αριστερά (35)
    EFD Ευρ. Ελευθερίας & Δημοκρατίας  (30)
    Μη εγγεγραμμένοι σε κόμματα (27

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε Πολίτες με αδιαπραγμάτευτες αξίες αποδεδειγμένες από τη διαδρομής μας, όπως αυτές της ακεραιότητας, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της ταπεινότητας, της υπευθυνότητας, της συνέπειας και της συνεργασίας, πολίτες με ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία και εφαρμογή των διοικητικών και ηγετικών ικανοτήτων και οπωσδήποτε με δημοκρατικές αντιλήψεις.
Πρόσωπα με πλήρη επίγνωση της έννοιας του ενεργού πολίτη και του λειτουργήματος, της σημασίας της κοινωνικής συνεισφοράς και τα οποία δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν φήμη, εξουσία, να πλουτίσουν και να κάνουν ‘’επαγγελματική πολιτική καριέρα’’. Δηλαδή, άνθρωποι που επιδιώκουν να δώσουν νέο νόημα στη πολιτική, μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, τις επιλογές, τις συμπεριφορές και την αποτελεσματικότητά τους ως άτομα και ως ομάδα. Ταυτόχρονα, στρατηγική επιλογή μας είναι να φέρουμε στην πολιτική τους νέους και ν’ καλλιεργήσουμε το έδαφος για μια νέα ηθική και ικανή γενιά πολιτικών απελευθερωμένων από τις κατεστημένες νοοτροπίες, ιδεοληψίες, στερεότυπα και παθογενείς συμπεριφορές.
Πιστεύουμε ότι το DNA κάθε οργανισμού είναι οι άνθρωποι του, πολύ δε περισσότερο ενός πολιτικού σχηματισμού.
Η ποιότητα και η ακεραιότητα αυτού του θεμελιώδους στοιχείου για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών, θα εξασφαλίζεται διαρκώς με αποτελεσματικές διαφανείς μεθόδους και διαδικασίες αξιολόγησης και ελέγχου.
Οι αξίες και το ιδεολογικό μας πλαίσιο σε σύνοψη
Η θεμελιώδης ιδεολογία μας στηρίζεται στο ουσιαστικό περιεχόμενο και την αποτελεσματική εφαρμογή των αξιών:
·         Ακεραιότητα (ειλικρίνεια, εντιμότητα, συνέπεια, ευθύτητα διαφάνεια, υπευθυνότητα, ήθος)
·         Δικαιοσύνη (ίσες ευκαιρίες, δίκαιες ανταμοιβές για ίσες συνεισφορές, ισονομία, τήρηση των κανόνων και των νόμων, σεβασμός των δικαιωμάτων και των υποσχέσεων).
·         Αλληλεγγύη (γενναιοδωρία, συμπόνια, αλληλοϋποστήριξη, ανθρωπιά)
·         Ελευθερία (μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου)
·         Ενότητα, συνεργασία – συνέργεια (η ισχύς εν τη ενώσει)
·         Φρόνηση (τεχνοκρατικός, ηθικός και πολιτικός ορθολογισμός, ώστε να επιτυγχάνεται η κοινωνική και οικονομική αποτελεσματικότητα)
Πιστεύουμε στον πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο της κοινωνίας ως προς την οικονομία και  όχι αντίστροφα. Αυτό απαιτεί από τη μια ένα μοντέλο κατανάλωσης που να στηρίζεται στην ουσιαστική ικανοποίηση των πραγματικών ανθρώπινων (όχι των επίπλαστων) αναγκών, την «καλή ζωή» με τη φιλοσοφική έννοια, την αειφόρο ανάπτυξη και τη προστασία του πλανήτη. Ταυτόχρονα, απαιτεί ένα μοντέλο παραγωγής που θα στηρίζεται στην ατομική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα, τη καινοτομία, την αποτελεσματική χρήση των πόρων, την αποτελεσματικότητα και σε επιχειρήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια: