Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πορεία διαμαρτυρίας του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου [βίντεο]


Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Β’ Βάθμια Εκπαίδευση στην Κόρινθο πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου...
...διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση ειδικοτήτων, την διαθεσιμότητα των καθηγητών, και μια σειρά ακόμα αλλαγών που έφερε το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο που όπως υποστηρίζουν δημιουργούν πρόβλημα στο μέλλον τους.
Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου, πριν κατευθυνθούν στα γραφεία της β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, έκαναν μια στάση στο 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου όπου κάλεσαν τους μαθητές να συμμετέχουν μαζί τους στην διαμαρτυρία. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και έτσι μαζί κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης.
Στην συνάντηση που έγινε ανάμεσα σε αντιπροσωπεία των μαθητών και του Δ/ντη της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Βασίλη Σαμαρά τέθηκαν τα αιτήματα των μαθητών, ενώ επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της σίτισης μαθητών που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Μετά από την συνάντηση αυτή οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου έληξαν την κατάληψη, και την Δευτέρα το σχολείο λειτούργησε κανονικά. Όπως σημειώνουν οι μαθητές ο αγώνας συνεχίζεται και αναμένουν τις ενέργειες από την Β’ Βάθμια Εκπαίδευση αναφορικά με την δρομολόγηση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Ρεπορτάζ: Έφη Ροκανά

Δεν υπάρχουν σχόλια: