Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Δύο ισχυροί σεισμοί στη Χαλκίδα ταρακούνησαν την Αττική!


Δύο ισχυροί σεισμοί στη Χαλκίδα ταρακούνησαν την Αττική!

- Οι σειμοί έγιναν λίγο μετά τη 1 π.μ. με διαφορά τεσσάρων λεπτών μεταξύ τους
- Και οι δυο σεισμικές δονήσεις ήταν 5,2 ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν μέσα σε εννέα λεπτά δύο μετασεισμοί εντάσεως 3,8 και 3,4 ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
- Το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ. με επίκεντρο τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο
- Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται

Δυο διαδοχικοί σεισμοί ταρακούνησαν την Αττική, λίγο μετά τη 1 π.μ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι δυο πρώτες σεισμικές δονήσεις πραγματοποιήθηκαν με διαφορά τεσσάρων λεπτών μεταξύ τους και ήταν έντασης 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Ακολούθησαν μέσα σε εννέα λεπτά δυο μετασεισμοί 3,8 και 3,4 ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος μίλησε ζωντανά στο STAR, οι σεισμοί έγιναν αισθητοί κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Λαμία, η Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόνησσος.

"Δεν προέρχεται από την Κεφαλονιά, καθώς εκεί δεν έγινε αισθητός. Το επίκεντρο ήταν ο βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος", τόνισε και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι: "Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι 4 σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενος και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο κύριο σεισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: