Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πέντε λόγοι για να πίνετε νερό με λεμόνι κάθε πρωί

  Πέντε λόγοι για να πίνετε νερό με λεμόνι κάθε πρωί
Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας από τα λεμόνια και είναι γνωστά εδώ και χρόνια.


Τα σημαντικότερα οφέλη από το λεμόνι είναι οι ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιιικές του ιδιότητες, ενώ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην απώλεια σωματικού βάρους.
Τα λεμόνια είναι τροφή πλούσια σε βιταμίνη C, Β, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ένζυμα, αντιοξειδωτικά, και φυτικές ίνες.
Δείτε για ποιους λόγους αξίζει να πίνετε κάθε πρωί ένα ποτήρι με ζεστό νερό και λεμόνι:
Συμβάλλει στην καλύτερη πέψη
Ο χυμός του λεμονιού απομακρύνει τα ανεπιθύμητα υλικά και τις τοξίνες από το σώμα. Η ατομική του σύνθεση είναι παρόμοια με το σάλιο και το υδροχλωρικό οξύ στα πεπτικά υγρά. Ενθαρρύνει το ήπαρ να παράγει χολή, η οποία είναι ένα οξύ που απαιτείται για την πέψη. Τα λεμόνια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες, ενώ σας βοηθάει να ανακουφιστείτε από συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως καούρα, ρέψιμο και φούσκωμα.
Καθαρίζει το σύστημά σας και είναι διουρητικό
Ο χυμός του λεμονιού βοηθά στην αποβολή των ανεπιθύμητων υλικών εν μέρει επειδή τα λεμόνια αυξάνουν το ποσοστό της ούρησης στο σώμα. Ως εκ τούτου, οι τοξίνες αποβάλλονται με ταχύτερο ρυθμό, κάτι το οποίο βοηθά στην καλή υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια βοηθά στη βέλτιστη λειτουργία του ενζύμου, που διεγείρει τη λειτουργία του ήπατος και βοηθά στην αποτοξίνωση.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι πολύ σημαντική στην καταπολέμηση του κρυολογήματος. Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο, το οποίο διεγείρει τον εγκέφαλο και τονώνει τη νευρική λειτουργία. Το κάλιο βοηθά επίσης στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) που βρίσκεται στα λεμόνια έχει αντιφλεγμονώδη δράση και χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική στήριξη για το άσθμα. Επίσης, βελτιώνει την απορρόφηση σιδήρου στο σώμα, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Τα λεμόνια περιέχουν επίσης σαπωνίνες, οι οποίες έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ μειώνουν και την παραγωγή φλέματος από τον οργανισμό.
Εξισορροπεί τα επίπεδα pH
Τα λεμόνια είναι ένα από τις καλύτερες τροφές αλκαλοποίησης του οργανισμού. Μπορεί να είναι όξινα από μόνα τους, αλλά το κιτρικό οξύ δεν δημιουργεί οξύτητα στο σώμα αφότου μεταβολιστεί. Τα λεμόνια περιέχουν κιτρικό και ασκορβικό οξύ, τα οποία είναι ασθενή οξέα που μεταβολίζονται εύκολα από το σώμα επιτρέποντας έτσι στα μέταλλα που περιέχουν να βοηθήσουν στην αλκαλοποίηση του αίματος. Το σώμα νοσεί μόνο όταν το pΗ του είναι όξινο. Αν πίνετε τακτικά νερό με λεμόνι θα μειώσετε την οξύτητα στο εσωτερικό του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του ουρικού οξέος στις αρθρώσεις, η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες πόνου και φλεγμονής.
Καθαρίζει την επιδερμίδα
Η βιταμίνη C, καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά, βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων στο δέρμα, ενώ καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για υγιές και λαμπερό δέρμα, ενώ η αλκαλική φύση του λεμονιού σκοτώνει ορισμένα είδη βακτηρίων που είναι γνωστό ότι προκαλούν ακμή. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί εξωτερικά σε ουλές ή κηλίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: