Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

PIRELLI: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2015 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ .

.
Pirelli: Το ημερολόγιο του 2015 παρουσιάστηκε στο Μιλάνο
Το Ημερολόγιο Pirellli 2015 είναι γεγονός. Η συλλεκτική έκδοση / ημερολόγιο έργο διάσημων φωτογράφων παρουσιάστηκε στο Hangar Bicocca, τον σύγχρονο εκθεσιακό χώρο τέχνης της Pirelli στο Μιλάνο.


Το Μιλάνο θεωρήθηκε ως η πλέον κατάλληλη πόλη για την παρουσίαση ενός ακόμα θρυλικού ημερολογίου της Pirelli με την ετικέτα «Made in Italy», στην πόλη που το 2015 θα γίνει η ναυαρχίδα της Ιταλίας σε όλο τον κόσμο, ως διοργανώτρια της διεθνούς έκθεσης Expo Milano 2015.
Δημιουργός της τεσσαρακοστής δεύτερης έκδοσης του The Cal, Steven Meisel είναι ένας από τους διεθνώς, πλέον καταξιωμένους φωτογράφους μόδας, γνωστός για την ελιτίστικη νοοτροπία αλλά και το συγκρατημένο χαρακτήρα του.
Σε ένα εντατικό πενθήμερο πρόγραμμα φωτογράφησης τον περασμένο Μάιο σε στούντιο της Νέας Υόρκης, ο Steven Meisel επανέφερε την απόλυτη γυναικεία θηλυκότητα στο Ημερολόγιο της Pirelli στην πιο κλασική μορφή της. 12 μήνες σε 12 εικόνες (συν το εξώφυλλο).
Στις φωτογραφίες του, ο Meisel παρουσιάζει μερικά από τα κύρια αισθητικά πρότυπα της εποχής μας – διαφημιστικά είδωλα, κινηματογραφικά ινδάλματα, επαναστατικά φετίχ από το χώρο της μόδας – καταδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το εξαιρετικό ταλέντο του στη μεταμόρφωση των φωτογραφικών αντικειμένων του. Στο πλευρό του φωτογράφου εργάστηκε η ομάδα styling με επικεφαλής την Carine Roitfeld – πρώην αρχισυντάκτρια της Vogue France και επί πολλά χρόνια πρωτεργάτρια του συστήματος μόδας – και την Pat McGrath, μία από τις πιο διάσημες μακιγιέζ σε όλο τον κόσμο.
Με το εκπληκτικό δημιουργικό ταλέντο και την ικανότητά του να ερμηνεύει νέες τάσεις, ο Meisel απαθανάτισε μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά διάσημα ονόματα της εποχής μας σε πολύχρωμα στιγμιότυπα:
Κατά την άποψη του Meisel, «πρόκειται για βασικά αισθητικά πρότυπα του σημερινού κόσμου. Αντιπροσωπεύουν τα στερεότυπα που η μόδα και το star system μας επιβάλλουν αυτή τη στιγμή. Δεν ήθελα να φτιάξω ένα θεματικό ημερολόγιο, ούτε να το συνδέσω με κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά να δημιουργήσω 12 αφίσες στις οποίες οι γυναίκες, με όλο τον αισθησιασμό τους είναι οι απόλυτες πρωταγωνίστριες 12 πολύ διαφορετικών εικόνων. Επειδή ήθελα να περιορίσω τη χρήση ενδυμάτων και αξεσουάρ και έχοντας απόλυτη δημιουργική ελευθερία, θεώρησα εξαιρετικά ενδιαφέρον να παίξω με τα χρώματα, το μακιγιάζ και τα υλικά. Ήταν μία άκρως απολαυστική εμπειρία.»
Το φετινό Ημερολόγιο έχει τίτλο Calendar Girls 2015, και τα 12 κορίτσια του είναι δημοφιλή και αναδυόμενα μοντέλα: οι Αμερικανίδες Gigi Hadid, Candice Huffine, Carolyn Murphy (που εμφανίστηκαν στο Ημερολόγιο του 1999 του Herb Ritts) και η Cameron Russell, οι Βραζιλιάνες Isabeli Fontana (γνωστή από τα Ημερολόγια Pirelli των Bruce Weber το 2003, Patrick Demarchelier το 2005, Peter Beard το 2009, Karl Lagerfeld το 2011, Mario Sorrenti το 2012, και Steve McCurry το 2013), Adriana Lima (που είδαμε στα Ημερολόγια Pirelli 2005 του Patrick Demarchelier και 2013 του Steve McCurry) και η Raquel Zimmermann. Επίσης, η Αγγλίδα Karen Elson (φωτογραφημένη το 2006 από τους Mert & Marcus), η Πορτορικανή Joan Small (στο Ημερολόγιο 2012 από τον Mario Sorrenti), οι Ρωσίδες Natalia Vodianova (επίσης στα Ημερολόγια Pirelli 2003 του Bruce Weber, 2004 του Nick Knight και 2006 των Mert & Marcus) και Sasha Luss, καθώς και η Anna Ewers από τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: