Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Η επίσημη ενημέρωση για την πορεία των ανασκα

Αμφίπολη: Η επίσημη ενημέρωση για την πορεία των ανασκαφών



 

 

 

 

 

 

 

 Λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι την επίσημη ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κ. Περιστέρη, για την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη.

Με την ενημέρωση του Σαββάτου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα κλείσει επίσημα ο πρώτος "γύρος" των ανασκαφικών εργασιών στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη.
Το Σάββατο (29-11-2014), και από ώρα 11.00 – 14.00, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα γίνουν επιστημονικές ανακοινώσεις για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη από τους:
- Κ. Περιστέρη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014).
- Μιχ. Λεφαντζής, Αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».
- Δημ. Εγγλέζος, Πολιτικός Μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του Πολιτικού Μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».
Συντονιστές της ενημέρωσης:
- Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
- Νίκος Σταμπουλίδης, Αρχαιολόγος, Διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: