Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μητροπολίτης Άνθιμος: Αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει μεγάλος σεισμός! .

Μητροπολίτης Άνθιμος: Αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει μεγάλος σεισμός!

...

Τι κοινό έχουν οι τζιχαντιστές, η Αμφίπολη, το Σκοπιανό και τα νησιά Φερόε; Όλα τα παραπάνω έγιναν “θέμα” στο κήρυγμα του Μητροπολίτη Άνθιμου από άμβωνος, στη σημερινή κυριακάτικη λειτουργία!

 

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αρχικά αναφέρθηκε στους τζιχαντιστές που έχουν σκορπίσει τον τρόμο, εκτιμώντας πως “προσπαθούν να κυριεύσουν τον κόσμο” και ζουν ανάμεσά μας. Στη συνέχεια, σχολίασε την ήττα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου από τα νησιά Φερόε στο πλαίσιο των προκριματικών για το Euro 2016, υπογραμμίζοντας πως οφείλεται στην “γενική κάμψη που έχει η χώρα μας και γι' αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας γι' ακόμη μια φορά την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Με αφορμή δε το τελευταίο, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε και στις ανασκαφές των αρχαιολόγων στην Αμφίπολη και τα έως τώρα ευρήματα. Τόνισε πως δεν πιστεύει ότι ο νεκρός που βρέθηκε είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, σημείωσε, ωστόσο, ότι “αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος θα γίνει μεγάλος σεισμός, αν αφήσουν βέβαια να βρεθεί, διότι την διαβάλουν εξωτερικοί παράγοντες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: