Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ο Μέγας Αλέξανδρος θα εμφανιστεί στην ώρα του!



...του Σαράντου Ευσταθόπουλου



Επιχειρώντας να προσεγγίσω με διάλεκτο Κώστα Καραμανλή μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας!


Διάλεκτος Καραμανλή, γιατί επί πρωθυπουργίας του συμβιβαστήκαμε όλοι με το "κατάλληλο timing" ύστερα από την παρατεταμένη χρήση της φράσης "οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους", που στην ουσία δε σήμαινε τίποτα, αλλά συνάμα έστελνε ένα σαφές μήνυμα προς όλους!


Και πρόκληση γιατί η αποκάλυψη του ταφικού μνημείου της σημαντικότερης θνητής προσωπικότητας, από καταβολής του κόσμου, προκαλεί και εξάπτει τόσο την φαντασία και το απαράμιλλο εθνικό μας ταπεραμέντο, προκαλεί ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο... Μα ακόμα περισσότερο προκαλεί τους γείτονες Σκοπιανούς που βλέπουν το "όνειρό" τους να γκρεμίζεται σε μια στιγμή!


Και το θέμα είναι αν εμείς, οι νεοέλληνες, οι ζώντες με την αίγλη και το μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας, βιώνοντας μια από τις μεγαλύτερες εθνικές κρίσεις εν καιρώ ειρήνης... Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε την πρόκληση και να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας μας;


Επειδή θαρρώ ότι η κρίση της τελευταία 5ετίας μας ταρακούνησε αρκετά, είμαι πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός είναι πιο έτοιμος από ποτέ να κάνει ένα μεγάλο άλμα!


Και φαίνεται πως για ακόμα μια φορά, η αρχαία Ελλάδα μας απλώνει το χέρι... Αρκεί λοιπόν να τολμήσουμε και να το πιάσουμε!


Ίσως λοιπόν η πολυπόθητη ενότητα που επιζητούμε χρόνια τώρα, μας "επιβληθεί", από την ανακάλυψη της πλέον επιβλητικής ανθρώπινης μορφής ανά τους αιώνες, από το μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών, τον Μέγα Αλέξανδρο!


Και ένα είναι σίγουρο... Ότι όλα τα υπόλοιπα, περί εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, πρόωρων Βουλευτικών Εκλογών, οικονομικής κρίσης... Θα μοιάζουν τόσο μικρά και ασήμαντα στο μεγαλείο που αναδύεται για ακόμη μια φορά από τα έγκατα της ελληνικής γης!


Αυτό σαφώς και το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Ας μη χάσουμε λοιπόν ακόμα μια ευκαιρία.


Ας στείλουμε το μήνυμα εκεί που πρέπει.


Ας είμαστε συνεπείς στο ραντεβού με την ιστορία.


Γιατί αυτή η ώρα έφτασε!


Και είμαστε όλοι σίγουροι και ας μην το μαρτυρούμε...


Όλοι μαζί ενωμένοι ως Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: