Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

“Καίγεται” η ΑΕΚ! Εισβολή οπαδών στο γκολ του Ολυμπιακού – Τα επεισόδια που σήμαναν την οριστική διακοπή του αγώνα

“Καίγεται” η ΑΕΚ! Εισβολή οπαδών στο γκολ του Ολυμπιακού – Τα επεισόδια που σήμαναν την οριστική διακοπή του αγώνα

- "Φωτιά" πήρε το ΟΑΚΑ όταν Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0 της ΑΕΚ στο 89' με αμφισβητούμενο γκολ του Χάρα
- Η άμεση εισβολή μερίδας οπαδών προκάλεσε την οριστική διακοπή του αγώνα
- Οι διαιτητές "καίνε" την Ενωση λόγω της εισβολής, για τραυματισμό αστυνομικού και ρίψη φωτοβολίδων
- Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για χέρι του Χάρα - Το ρίπλεϊ δεν δίνει ξεκάθαρη εικόνα

Χαμός έγινε στο δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου όταν ο Χάρα έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, χωρίς να διαφωτίζει το ριπλέι τον τρόπο με τον οποίο σκόραρε... Τότε έγινε εισβολή οπαδών της Ενωσης και το παιχνίδι διεκοπη. Επειτα από μισή ώρα αποφασίστηκε οριστική διακοπή του ματς, ενώ με όσα έγιναν "καίγεται" η ΑΕΚ.

Δείτε το live του αγώνα.

Η πρόθεση των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρη... Ηθελαν να διατηρήσουν αλώβητη την εστία τους και αναλόγως πως θα τους έβγαινε το παιχνίδι θα προσπαθούσαν για το γκολ...


Ωστόσο, δίνοντας βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και στο τρέξιμο, πέρασε σε δεύτερη μοίρα το δημιουργικό ποδόσφαιρο. Ως εκ τούτου είχαμε μόλις μία φάση στο παιχνίδι με του σουτ του Μανιάτη στο 39' Μανιάτης και η μπάλα κατέληξε άουτ περνώντας πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τα λάθη ήταν πολλά και από τις δύο ομάδες στην ανάπτυξη και δύσκολα έφταναν περιοχή.

Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν φυσιολογικό και δίκαιο.

Στην αρχή του β' ημιχρόνου, στο 52' έγινε αναγκαστική ο Μανιάτης που τραυματίστηκε, ενώ λόγω τραυματισμού είχε γίνει αλλαγή στο 11' ο Ντουρμάζ... Στη φάση του τραυματισμού του Μανιάτη οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν συγκινητικοί! Ο Αραβίδης κρατούσε το κεφάλι του σαν να μην το πίστευε... Αμέσως μετά η Ενωση έχασε δύο απανωτές ευκαιρίες στο 55' και στο 57' με τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος τραυματίστηκε τρεις φορές στο ματς και έγινε αλλαγή την τρίτη (67') καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς.


Στο 73' προς στιγμή ο διαιτητής Καλογερόπουλος διέκοψε για ένα λεπτό το ματς, καθώς έπεσε μία φωτοβολίδα και ζήτησε να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα, δείγμα ότι οι εντολές του υφυπουργού Αθλητισμού βρίσκουν ανταπόκριση από τους διαιτητές.

Στο 76' ο Ντοσεβί... κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ανέστη από τη μικρή περιοχή! Ο Ντομίνγκες του έδωσε... έτοιμο γκολ με την πάσα του και ο Ολυμπιακός έχασε μία απίστευτη ευκαιρία.
Όμως, αυτό που δεν κατάφεραν οι “ερυθρόλευκοι” σ' αυτή τη φάση το έκαναν λίγο πριν από τη λήξη!

Στο 89' ο Ολυμπιακός... έκοψε την αναπνοή των "κιτρινόμαυρων", όταν σκόραρε ο Χάρα έπειτα από κεφαλιά – πάσα του Φορτούνη! Ο “ερυθρόλευκος” επιθετικός φαίνεται να έχει πετύχει το πρώτο του γκολ με την πειραιωτικη φανέλα με το στήθος και το μπράτσο ταυτόχρονα. Ωστόσο, τούτο δεν είναι ευδιάκριτο από κάποιο ριπλέι και η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για χέρι του Χάρα.

Αμέσως, μετά το 0-1 οπαδοί της Ενωσης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, οι Πειραιώτες έφυγαν τρέχοντας προς τα αποδυτήρια και ο διαιτητής διέκοψε το ματς.

Γρήγορα αποχώρησαν οι “κιτρινόμαυροι” οπαδοί και αρκετοί από όσους βρίσκονταν στο γήπεδο έφυγαν και από το ΟΑΚΑ απογοητευμένοι.

Επειτα από περίπου μισή ώρα διαβουλεύσεων ανακοινώθηκε οριστική διακοπή του αγώνα για εισβολή οπαδών, ρίψη φωτοβολίδων και τραυματισμό αστυνομικού! "Καίγεται" η ΑΕΚ με αυτή την αιτιολογία.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (87' Ντούνης), Μπαρμπόσα (81' Ρόβας), Μάνταλος (67' Ντακόλ), Αραβίδης.
Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (64' Φορτούνης), Μανιάτης (52' Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11' Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα




Δεν υπάρχουν σχόλια: