Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

«ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ»

«Σκοτώστε τον Βαρουφάκη»

  

Όσο ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι ο αντι-Στουρνάρας και αντι-Χαρδούβελης της Ελλάδας, τόσο οι διάφοροι Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ θα τρελαίνονται, με τα ελεγχόμενα γερμανικά ΜΜΕ να τον βρίζουν, να τον λοιδορούν, να προσπαθούν καθημερινά να τον απαξιώσουν και να τον παρουσιάσουν σαν τον καραγκιόζη της Ευρώπης.


«Σκοτώστε τον Βαρουφάκη» είναι πια το σύνθημα που κυκλοφορεί ανοιχτά στα παρασκήνια του ευρωιερατείου, που λέει και ο φίλος, Σταύρος Λυγερός.
Και φυσικά δεν εννοούν τη φυσική του εξόντωση. Αλλά τον ηθικό, επικοινωνιακό αφανισμό του, την εκμηδένιση του σε θέματα αξιοπιστίας, υπεθυνότητας και σοβαρότητας. Οσο οι Στουρνάρας και Χαρδούβελης ήταν τα χαϊδεμένα παιδιά των εταίρων μας, τόσο ο Γιάννης είναι ο δαίμονας, ο διάβολος που πρέπει να τον στείλουμε στο πυρ το εξώτερον.
Μέρκελ και Ολάντ κάπως κομψά το είπαν χθες στον Τσίπρα: για μάζεψε λίγο τον Βαρουφάκη γιατί τα τινάζει όλα στον αέρα με τη συμπεριφορά του και δημιουργούνται μόνιμα εμπλοκές».
η αλήθεια είναι ότι ο Βαρουφάκης ενοχλέί και συχνά με περιττές και άσκοπες κινήσεις (π.χ. ατελείωτες δημόσιες εμφανισεις, ειρωνικές ή εμπρηστικές δηλώσεις ακόμα και για δημοσιογράφους, «εξυπνακισμοι» που έχουν στόχο την προβολή).
Από την άλλη, όμως, αυτή η ιδιαίτερη συμπεριφόρα του, το σθένος του απέναντι στις πιέσεις των θεσμών και οι μοναδικές οικονομικές του γνώσεις, έχουν κρατήσει όρθια την Ελλάδα απέναντι σε όσους θέλουν να την μετατρέψουν σε μια ευρωπαϊκή «Μπανανία» (οπως ο Σόιμπλε και τα τσιράκια του).
Η λύση βρίσκεται, όπως πάντα, κάπου στη μέση. Ο Γιάνης πρέπει να παραμείνει στο πόστο που βρίσκεται σήμερα, αλλά με κάποιο σχετικό «μάζεμα» από τον Τσίπρα.
Δυσκολο αυτό βέβαια να γίνει με έναν Βαρουφάκη με την προσωπικότητα που έχει, απόλυτα αναγκαίο όμως για να προχωρήσει η Ελλάδα σε μια καλύτερη επαφή με τους εταίρους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: