Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Ένα δάσος χασισόδενδρα ξερίζωσαν οι αστυνομικοί στην Κορινθία - ΦΩΤΟ


Ένα δάσος χασισόδενδρα ξερίζωσαν οι αστυνομικοί στην Κορινθία - ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.

Ένα δάσος από δενδρύλλια χασίς εντόπισαν κι ξερίζωσαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου και του τοπικού αστυνομικού τμήματος Γκούρα, σε δασώδη περιοχή στο Φενεό Κορινθίας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Πανόραμα Κορινθίας ένα 31χρονος Αλβανό και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο συμπατριώτη του ο οποίος αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση τους, οργάνωσαν επιχείρηση εξερεύνησης, σε πυκνή δασώδη περιοχή του Φενεού Κορινθίας.
Εκεί εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μια φυτεία χασίς από 1.585 δενδρύλλια, ύψους από 1,8 έως 3,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια χασίς.

Αναφορικά με τον τρόπο καλλιέργειας και απόκρυψης της φυτείας, οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο, τοποθετώντας περιμετρικά κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή η καλλιέργεια.

Επιπλέον, περιμετρικά της φυτείας, οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει παρατηρητήρια, εποπτεύοντας το χώρο ώστε έγκαιρα να μπορούν να αντιληφθούν την ενδεχόμενη παρουσία αστυνομικών, σε περίπτωση ανακάλυψης της καλλιέργειας, ενώ εντός αυτής είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα.

Επίσης, είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.


ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τη φυτεία καλλιεργούσαν ο 31χρονος συλληφθείς, από κοινού με τον 23χρονο που αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου συμπατριώτη του που αναζητείται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: