Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ



Του Νίκου Λόη*
Με τον Νόμο 2160/1993 άρθρο 30 παρ, 5 εγκρίθηκε ο Τουριστικός Λιμένας στο Λουτράκι Κορινθίας στην συγκεκριμένη θέση που επιλέχθηκε μεταξύ άλλων που προτείνονταν. Μάλιστα, εκτός των άλλων όταν με την με αρ. 63 πρακτικό με αρ. 4/20-3-2007 απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Κορινθίας εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλογτικών Επιπτώσεων του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, υπήρχε και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων παράρτημα Γ΄ -Μελέτη Λιμενικών έργων- που αφορούσε μελέτη σε μαθηματικό ομοίωμα της κυματικής διαταραχής, από το οποίο προκύπτει ότι δεν άλλαζαν από την λειτουργία της Μαρίνας Λουτρακίου οι κυματισμοί στην Διώρυγα Κορίνθου.
Αυτό βέβαια δεν έπεισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), καίτοι παρέστη για λογαριασμό του δήμου ο γράφων και εξέθεσε το άτοπο των επιχειρημάτων των μελών του ΚΑΣ, και αποφάνθηκαν, όπως και ο τότε υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον ως άνω νόμο και να τον καταργήσουν, διότι τάχα η Μαρίνα Λουτρακίου θα ήταν μεγάλη και θα αλλοίωνε την αισθητική του χώρου και κυρίως διότι θα προκαλούσε έμμεσες βλάβες στον Αρχαίο Δίολκο, τον οποίο ο ″Προμηθέας″ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Περιβάλλοντος - Αθλητισμού Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, τον οποίο κατάργησε η παρούσα δημοτική αρχή για να μην καταβάλλει τις περισσότερες από € 2 εκατ. που όφειλε από επιχορηγήσεις) και το Club Hotel Loutraki S.A. σε συνεργασία με την Εγνατία Α.Ε. και το υπουργείο Πολιτισμού έχουν χρηματοδοτήσει και εκπονήσει μελέτη προστασίας του.
Τώρα, αναμένεται απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το πόσο σωστή ήταν η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ο λαός τον έβαλε στην θέση που του ταίριαζε…
Εύχομαι να γίνει η Οικολογική Μαρίνα για να φέρει τουρισμό στο Λουτράκι, όπως απαιτούσε ο νόμος που την χωροθέτησε για την Τουριστική Ανάπτυξη της Χώρας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λουτρακίου, όμως, τι λένε για αυτό;
Ίδωμεν…
* Ο Νίκος Λόης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου και τέως πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Άθλησης - Περιβάλλοντος «Προμηθέας».
Η επικοινωνία με τον γράφοντα μπορεί να γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του: nikosloisddsk@yahoo.gr
loutrakipress

Δεν υπάρχουν σχόλια: