Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Πως αποτίμησαν οι ξένοι τις ελληνικές τράπεζες;


banks1





Eurobank 147 εκατ
Πειραιώς  18 εκατ
Εθνική     105 εκατ
Alpha      500 εκατ



Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος διασύρθηκε – Ιστορικό ρεκόρ απαξίωσης

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τραπεζικής απαξίωσης.
Ακόμη και στις ΗΠΑ με την Citigroup ή τις Ιρλανδικές τράπεζες όπου στην κυριολεξία κατακρημνίστηκαν χρηματιστηριακά, κρατήθηκαν τα προσχήματα.
Στην Ελλάδα αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο, ξεπουλήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες στις πιο εξευτελιστικές τιμές στην ιστορία τους.
Με βάση τις προσφορές που υποβλήθηκαν στα βιβλία προσφορών οι ξένοι επενδυτές αποτίμησαν τις ελληνικές τράπεζες στις εξής εξευτελιστικές τιμές.
Την Eurobank την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 147 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 3 δισεκ. κεφάλαια.
Την Πειραιώς την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 18 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 5,6 δισεκ. κεφάλαια.
Την Εθνική την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 105 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 4 δισεκ. κεφάλαια.
Την Alpha bank την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 500 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 6,2 δισεκ. κεφάλαια.

Οι 7 λόγοι του απόλυτου διασυρμού
1)Μηδενίστηκαν οι αξίες των ελληνικών τραπεζών.
Να αναλογιστείτε ότι στο χρηματιστήριο οι τράπεζες αξίζουν 2,8 δισεκ. ευρώ και η προσφορές που υπέβαλλαν οι ξένοι στα βιβλία προσφορών αποτίμησαν τις ελληνικές τράπεζες στα 750-800 εκατ.
Δηλαδή αποτίμησαν οι ξένοι επενδυτές 345 δισεκ. ενεργητικό ή 215 δισεκ. σταθμισμένο ενεργητικό με… 750 εκατ ευρώ.
Υπάρχουν και χειρότερα.

2)Οι τράπεζες διαθέτουν ήδη 18 δισεκ. κεφάλαια και θα αποκτήσουν με το πέρας της ανακεφαλαιοποίησης άλλα 14 δισεκ. συνολικά 32-33 δισεκ. ευρώ κεφάλαια.
Οι ξένοι με τις προσφορές που υπέβαλλαν στα βιβλία προσφορών ουσιαστικά τους χαρίστηκαν τα 18 δισεκ. κεφάλαια των τραπεζών.
Υπάρχουν και χειρότερα.
3)Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι η Πειραιώς με 86 δισεκ. ενεργητικό αποτιμήθηκε με όρους προσφορών στο book building στην τιμή των 18 εκατ απίστευτο αλλά αληθινό ή η Eurobank 147 εκατ.
Υπάρχουν και χειρότερα.

4)Οι έλληνες επενδυτές καταστράφηκαν στην κυριολεξία τα έχασαν όλα, οι έλληνες μέτοχοι μηδενίστηκαν, οι παλαιοί παραδοσιακοί μέτοχοι μηδενίστηκαν.
Οι ελληνικές τράπεζες άλλαξαν στην κυριολεξία χέρια και ξεπουλήθηκαν σε διεθνείς επενδυτές.
Αυτός είναι διασυρμός.
Υπάρχουν και χειρότερα.
5)Οι ξένοι επενδυτές δεν πήραν μόνο 18 δισεκ. δωρεάν κεφάλαια απαίτησαν μέσω των εξευτελιστικών τιμών στα βιβλία προσφορών να κερδίσουν όλο το discount μεταξύ της τιμής στο βιβλίο προσφορών και στην τιμή στο χρηματιστήριο.
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.
Η τιμή της Eurobank στο βιβλίο προσφορών είναι περίπου 0,0125 ευρώ και η τιμή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου 0,024 ευρώ.
Αυτό ξέρετε τι σημαίνει ότι οι ξένοι κερδίζουν και την διαφορά τιμής στο βιβλίο με τιμής στο χρηματιστήριο.

Υπάρχουν και χειρότερα
6)Ο καπιταλισμός δεν είναι για τους μικρούς και η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι στηρίζει τα διεθνή funds – δήθεν δίνει αγώνα για την πρώτη κατοικία – αλλά ισοπεδώνει και περιθωριοποιεί τον μικρομέτοχο.
Με εξαίρεση την Εθνική που θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών και για μικρομετόχους ουσιαστικά το σύστημα απέκλεισε το διαχρονικό στήριγμα του ελληνικού banking.
Το 2006-2007 στις ελληνικές τράπεζες που είχαν κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο 68-72 δισεκ. ευρώ οι ιδιώτες κατείχαν το 44% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.
Υπάρχουν και χειρότερα

7)Όλοι κόπτονται για τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη.
Ανοησίες τον έχουν για το καλάθι των αχρήστων.
Οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δανείστηκαν 40 δισεκ. για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες ποια είναι η σημερινή αξία αυτών των 40 δισεκ. του ΤΧΣ;
Η πραγματική αξία είναι περίπου 1,5 δισεκ. ευρώ στο καλύτερο σενάριο.
Άρα ούτε ο στόχος του ΔΝΤ ότι θα ανακτηθούν 15-16 δισεκ. της ανακεφαλαιοποίησης επιτεύχθηκε και το ακόμη χειρότερο τα κεφάλαια αυτά χάθηκαν στην κυριολεξία.
Συνολικά 40 δισεκ. χάθηκαν.
Δεν υποτιμούμε σε καμία περίπτωση την υπερπροσπάθεια των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών αλλά η ανακεφαλαιοποίηση ήταν εθνικό θέμα.
Ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτή η ανακεφαλαιοποίηση είναι ότι πιο προσβλητικό και εξευτελιστικό έχει συμβεί.
Οι πάντες έχασαν ή για να είμαστε ακριβείς έχασαν οι πάντες πλην των διεθνών funds.
Βέβαια θα πείτε και ορθά υπέστησαν τεράστιες πραγματικές και λογιστικές υποαξίες καθώς είχαν τοποθετήσει 8,3 δισεκ. το 2014 και αυτά σχεδόν έχουν μηδενίσει.
Ναι αλλά η κυβέρνηση μερίμνησε ώστε να δοθεί μια τεράστια ευκαιρία στον επενδυτή των 8,3 δισεκ. του 2014 να ανακτήσει ότι έχασε και αναφερόμαστε στα διεθνή funds.
Τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη του φορτώσαμε πρόβλημα 40 δισεκ. που αξίζει μηδέν και κατά τα άλλα η αριστερή διακυβέρνηση δίνει αγώνα για τον φορολογούμενο πολίτη.
Πραγματική και αξιοθρήνητη τραγωδία.


Η πιο αιματηρή ανακεφαλαιοποίηση στην παγκόσμια ιστορία – Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους μετόχους στις ελληνικές τράπεζες

20/11/2015
Η πιο αιματηρή ανακεφαλαιοποίηση στην παγκόσμια ιστορία – Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους μετόχους στις ελληνικές τράπεζες


 Η πιο αιματηρή ανακεφαλαιοποίηση στην παγκόσμια ιστορία – Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους μετόχους στις ελληνικές τράπεζες
Ποτέ δεν θα υπάρξει τέτοιο προηγούμενο να εκτελούν τους μικρομετόχους εν ψυχρώ, να εκτελούν τους έλληνες μεγαλομετόχους εν ψυχρώ, να εκτελούν το ΤΧΣ εν ψυχρώ....
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των 3 από τα 4 βιβλία προσφορών των ελληνικών τραπεζών – αναμένεται και η Πειραιώς σήμερα 20 Νοεμβρίου – θα πρέπει με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο να παρουσιάσουμε την αλήθεια, την πικρή και αιματηρή αλήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι από την μια να αποτυπώσουμε τον τραπεζικό άθλο, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες  κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες και αυτό ως bankingnews.gr το υποστηρίζουμε 100% αλλά από την άλλη συνέβη μια ομαδική εκτέλεση παλαιών μεγαλομετόχων και μικρομετόχων που δεν είχε και δεν θα έχει κανένα ιστορικό προηγούμενο.
Δολοφόνησαν επίσης και το ΤΧΣ ως μέτοχο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ελλήνων φορολογουμένων....
Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο προηγούμενο και δεν θα υπάρξει τέτοιο προηγούμενο να εκτελούν τους μικρομετόχους εν ψυχρώ, να εκτελούν τους έλληνες μεγαλομετόχους εν ψυχρώ.
Από την μια η επιτυχία που είναι μεγάλη αλλά από την άλλη η αποτυχία η εκτέλεση των παλαιών μετόχων.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα στην ιστορία.
Τι ακριβώς συνέβη;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οργανώθηκε από τους ξένους η ομαδική εκτέλεση τραπεζών, μετόχων, αξιών.
Οι ξένοι είχαν τα λεφτά, οι έλληνες ήταν ανήμποροι να σηκώσουν το βάρος της ανακεφαλαιοποίησης και οι τράπεζες αγωνιούσαν για την τύχη και την επιβίωση τους.
Ο αδύναμος ήταν οι τράπεζες και ο δυνατός όπως πάντα αυτός που έχει κεφάλαια.
Πάνω σε αυτή την διαχρονική σχέση εξάρτησης οι ελληνικές τράπεζες αποδέχθηκαν τα πάντα, δέχθηκαν να εκτελεστούν οι μέτοχοι.

Ποιες είναι οι πικρές αλήθειες;

1)Οι τράπεζες προ της ανακεφαλαιοποίησης είχαν 18 δισεκ. κεφάλαια.
Το γεγονός ότι επιβλήθηκε ανακεφαλαιοποίηση 14 δισεκ. σε ένα κλάδο που διέθετε κεφάλαια ήταν η πρώτη μεγάλη παγίδα.
Βέβαια θα ειπωθεί και ορθά ότι έγινε μια τεράστιας παρασκηνιακή παρέμβαση ώστε να μειωθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες από 22-23 δισεκ. στα 14,4 δισεκ. ή 14-13,8 δισεκ. μετά την αναθεώρηση από τον SSM των κεφαλαιακών αναγκών.
Επίσης να πούμε ότι η ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είναι η μια από τις δύο φάσεις της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα χρειαστεί νέος γύρος το 2017.

2)Οι ξένοι επενδυτές έχοντας και αυτοί υποστεί οικονομική καταστροφή απαίτησαν, προσέξτε, απαίτησαν για να συμμετάσχουν στις ανακεφαλαιοποιήσεις με συνολικά 5,1 δισεκ. νέα κεφάλαια πλην των LME των ομολογιούχων, οι τιμές στα βιβλία προσφορών να είναι στο μηδέν.
Προσέξτε απάιτησαν να είναι στο μηδέν.

3)Το bankingnews.gr μετά την μεγάλη επιτυχία στα stress tests που μέρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΚΤ παρουσίασε με απόλυτη ακρίβεια τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, επανέλαβε μια μαύρη επιτυχία να παρουσιάσει με απόλυτη ακρίβεια τις τιμές των βιβλίων προσφορών.
Είχαμε αναφέρει ότι η τιμή στο βιβλίο προσφορών της Eurobank θα είναι 0,01 με 0,0125 ευρώ ή discount τουλάχιστον -51%.
Η τιμή καθορίστηκε επίσημα στο 0,01 ευρώ.
Είχαμε αναφέρει ότι η τιμή στο βιβλίο προσφορών της Alpha bank  θα είναι μεταξύ 0,036 με 0,041 ευρώ όταν η μετοχή ήταν 0,10 ευρώ.
Επισήμως η τιμή στο βιβλίο προσφορών καθορίστηκε στο 0,04 ευρώ.
Είχαμε αναφέρει ότι η τιμή στο βιβλίο προσφορών της Εθνικής τράπεζας θα καθοριστεί στο 0,02 ευρώ πριν τα reverse split ενώ η τιμή στο χρηματιστήριο ήταν 0,36 ευρώ.
Τελικώς η τιμή καθορίστηκε στα 0,02 ευρώ.
Οι τιμές των προσφορών ήταν ο απόλυτος εκμηδενισμός, ο απόλυτος εξευτελισμός, ο απόλυτος διασυρμός του έλληνα μικρομετόχου.
Τα discount στις τιμές των βιβλίων προσφορών έφθασαν ακόμη και το -98% πρόκειται για τον απόλυτο εκμηδενισμό είναι βιβλικών διαστάσεων οι ζημίες για τους επενδυτές.
Οι ξένοι αποτίμησαν την Eurobank 147 εκατ, την Πειραιώς 18 εκατ, την Εθνική 105 εκατ και η Alpha bank 500 εκατ.
Αν αναλογιστούμε ότι οι τράπεζες διαθέτουν 345 δισεκ. ενεργητικό και 210 δισεκ. σταθμισμένο ενεργητικό να αποτιμάται με όρους χρηματιστηρίου όλος ο τραπεζικός κλάδος 800 εκατ περίπου είναι ο απόλυτος εξευτελισμός.

4)Ποιοι ευθύνονται για την δολοφονία των παλαιών μετόχων και μικρομετόχων;
Ευθύνονται οι θεσμοί, η ΕΚΤ και ο SSM που δεν προνόησαν;
Ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση που από αριστερή αποδείχθηκε σοκαριστικά νεοφιλελεύθερη;
Ευθύνονται όλοι μαζί γιατί απέτυχαν να δουν την συνολική εικόνα του προβλήματος;
Οι τραπεζίτες έχουν την μικρότερη ευθύνη γιατί συν τοις άλλοις και αυτούς τους έχουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Πρόκειται για μια ακραία και απαράδεκτη εικόνα πλήρους αφανισμού 200-300 χιλιάδων μικρομετόχων και παλαιών επενδυτών.
Ξέρετε ότι όλοι οι παραδοσιακοί μέτοχοι του παρελθόντος Λάτσης, Βαρδινογιάννης και Κωστόπουλος έχουν μηδενικά ποσοστά στις τράπεζες;

5)Ποιοι αποφάσισαν ότι για να επενδυθούν 5,1 δισεκ. νέων κεφαλαίων (1,55 δισεκ. στην Alpha, 1,5 δισεκ. στην Eurobank, 475 εκατ στην Εθνική και 1,34 δισεκ. στην Πειραιώς αν όλα πάνε καλά 5-5,1 δισ) από διεθνείς επενδυτές θα πρέπει να μηδενίσουν οι αξίες των τραπεζών;
Θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να ξεπουληθούν  με τον πιο ακραία βάναυσο τρόπο;
Ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να χαριστούν 18 δισεκ. υπάρχοντα κεφάλαια για να επενδύσουν 5 δισεκ. νέα κεφάλαια οι ξένοι και να αποκομίσουν μια ακραία υπεραξία;
Ποιοι συνέβαλλαν ώστε να εκτελεστεί αυτό το έγκλημα, το οικονομικό έγκλημα υπό την επίβλεψη των θεσμών;
Πρόκειται για την πιο ντροπιαστική εξέλιξη στην νεότερη οικονομική ιστορία.

6)Ποιοι αποφάσισαν να δωρίσουν, να χαρίσουν, να ξεπουλήσουν τις ελληνικές τράπεζες στους ξένους επενδυτές;
Ποιοι αποφάσισαν ότι με 5 δισεκ. αγοράζεται όλη η ελληνική οικονομία γιατί οι τράπεζες είναι η εθνική οικονομία;
Ποιος μπορεί να είναι υπερήφανος για το έγκλημα αυτό, για την ομαδική δολοφονία των ελλήνων μετόχων μεγαλομετόχων και μικρομετόχων;
Ποιος μπορεί να είναι υπερήφανος που χαρίστηκαν οι ελληνικές τράπεζες; 

7)Ποιοι αποφάσισαν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας άρα και ο φορολογούμενος πολίτης  θα πρέπει να χάσει τα 40 δισεκ. που επένδυσε στις ελληνικές τράπεζες το 2013 και να αποδεχθεί ότι πρέπει να τα ξεγράψει;
Το ΤΧΣ θα διαθέτει μετά την ανακεφαλαιοποίηση το 21% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.
Ταυτόχρονα θα έχει επενδύσει 40 δισεκ. το 2013, περίπου 1,35 δισεκ. προνομιούχες μετοχές του δημοσίου που μετατρέπονται σε κοινές στην Εθνική και 5,5 δισεκ. νέα κεφάλαια στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 δηλαδή συνολικά 47 δισεκ.
Για να ανακτήσει με το 21% που κατέχει στις τράπεζες το ΤΧΣ τα 47 δισεκ. που επένδυσε θα πρέπει η συνολική κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο του κλάδου να ξεπεράσει τα 230 δισεκ. ευρώ.
Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στους επόμενους 100 αιώνες.
Αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία;
Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούμαι τις διοικήσεις του ΤΧΣ  αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι πως επέτρεψαν να συντελεστεί αυτό το σκάνδαλο δεν έχουν ευθύνη;

Το συμπέρασμα

Πραγματικά ντροπή, θλίψη και ντροπή


Ποσοστά του ΤΧΣ πριν και μετά την ανακεφαλαιοποίηση 
Νοέμβριος 2015 
Τράπεζες 
Συμμετοχή ΤΧΣ (Πριν τις ΑΜΚ)
Συμμετοχή ΤΧΣ μετά τις ΑΜΚ 
Εθνική 
57,2%
41% 
Πειραιώς 
66,9%
29%
Eurobank 
35,4%
3% - 4%
Alpha bank 
66,2%
11%
Σύνολο 
56,3%
21%

Τράπεζες στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 42 τράπεζες
10 ελληνικές
21 υποκαταστήματα ξένων τραπεζών 
10 συνεταιριστικές τράπεζες
1 ειδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Διαθέτουν 2.886 καταστήματα (τέλη 2014) από 3.567 υποκαταστήματα το 2014.

Τα ATMs ελληνικών τραπεζών  ανέρχονται στα 5.785
Εθνική 1.398/ Πειραιώς 1883/ Alpha 1.237/ Eurobank 883/ Attica bank 93/ HSBC 35
Τα ATMs των ξένων τραπεζών 170

Απασχολούνται συνολικά στον τραπεζικό κλάδο 50.167 εργαζόμενοι αρχές 2014 όταν το 2010 εργάζονταν 59.967 εργαζόμενοι
Εθνική 12.818 εργαζόμενοι / Πειραιώς 14.110 εργαζόμενοι / Alpha 10.452 εργαζόμενοι / Eurobank 9.158 εργαζόμενοι
Μάιος 2015


ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οικονομικά στοιχεία

Εθνική τράπεζα


Αριθμός μετοχών
3,52 δισεκ.

Αποτελέσματα  α΄ 3μήνου του 2015 
Ζημίες -159 εκατ ευρώ 

Κεφάλαια Βασιλεία ΙΙΙ
5,6 δισ ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
ΤΧΣ 57,24%
Λάτσης 1,2%
Ξένοι 35,5%, ιδιώτες 4,3%, Ταμεία 0,8%




Alpha bank


Αριθμός μετοχών
12,769 δισεκ.

Αποτελέσματα  α΄τρίμηνο του 2015 
Ζημίες -115,8 εκατ. ευρώ 

Κεφάλαια
6,9 δισεκ. ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
ΤΧΣ 66,36% 
Οικογ. Κωστόπουλου 1,3%, ξένοι 75% χωρίς το ΤΧΣ 




Eurobank 


Αριθμός μετοχών
14,7 δισεκ.

Αποτελέσματα α ΄τριμήνου του 2015  
ζημίες -94,4 εκατ ευρώ

Κεφάλαια Βασιλεία ΙΙΙ 
4,11 δισεκ. ευρώ tagible book 

Βασικοί μέτοχοι
ΤΧΣ 35,41%, ξένοι 59,24%, ιδιώτες 5,35% 




Τράπεζα Πειραιώς


Αριθμός μετοχών
6,101 δισ

Αποτελέσματα α΄ τριμήνου του 2015 
Ζημίες -68 εκατ. ευρώ

Κεφάλαια Βασιλεία ΙΙΙ
6,7 δισεκ.  ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
ΤΧΣ 66,93%, ξένοι 28%, ιδιώτες 3% 




Τράπεζα Κύπρου


Αριθμός μετοχών
8,922 δισ μετοχές

Αποτελέσματα α΄τριμήνου του 2015 
Κέρδη +29 εκατ ευρώ

Κεφάλαια
3,5 δισ ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
Cyprus Popular Bank 9,6%
Lamesa Holding S.A. (μέλος της Renova Group) 6,2% 
TD Asset Management 5,2%
 EBRD 5%.




Cyprus Popular Bank
 Η good Laiki απορροφήθηκε από την τρ. Κύπρου 

Αριθμός μετοχών
-

Κέρδη 2012 
54,8 εκατ ευρώ

Κεφάλαια
609 εκατ ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
Πλήρως κρατικοποιημένη 2013




ΑΤΕ Bank


Εξαγοράστηκε από την
Τράπεζα Πειραιώς

Ζημίες 2011
-4  δισ ευρώ

Κεφάλαια 2013
550 εκατ. ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
Έχει πλήρως απορροφηθεί η good ATE 
από την Πειραιώς




Emporiki bank


Εξαγοράστηκε από την
Alpha bank το 2013

Ζημίες 9μηνο 2011
-745,2 εκατ ευρώ

Κεφάλαια 2013
2,850 δισεκ. ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
Alpha bank 100% 




Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Εξαγοράστηκε από την
Eurobank το 2013

Ζημίες 9μηνo 2011
-543 εκατ ευρώ

Κεφάλαια 2013
500 εκατ ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
Eurobank 100%




Geniki bank


Εξαγοράστηκε από την
Πειραιώς 2013

Αποτελέσματα α΄6μήνου του 2014
+85 εκατ ευρώ

Κεφάλαια
440 εκατ ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
Τράπεζα Πειραιώς 100%




Attica bank


Αριθμός μετοχών
1,045 δισεκ 

Αποτελέσματα α΄τρίμηνο του 2015
Ζημίες -1,3 εκατ ευρώ

Κεφάλαια
207 εκατ ευρώ (χωρίς προνομιούχες)

Βασικοί μέτοχοι
ΤΣΜΕΔΕ 50,67%
ΤΤ 0,59%
Τ Π &Δ 0,49%
Μικρομέτοχοι 45%




Τ bank (πρώην Aspis)


Εξαγοράστηκε από το
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που εξαγοράστηκε από την Eurobank 

Κέρδη (ζημίες) 2009
-56,2 εκατ ευρώ

Κεφάλαια
-

Βασικοί μέτοχοι
Η Eurobank εξαγόρασε το ΤΤ




Proton bank


Εξαγοράστηκε από την
Eurobank

-
-

Κεφάλαια
367 εκατ ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
Eurobank 100%




Ελληνική τράπεζα (Ελλάδα)


Κέρδη 2012
52 εκατ ευρώ

Εξαγοράστηκε  από την 
Πειραιώς (οι ελληνικές δραστηριότητες)




Τράπεζα της Ελλάδος


Αριθμός μετοχών
19,864 εκατ

Κέρδη 2014
Κέρδη +654 εκατ ευρώ - Μέρισμα 0,4972 ευρώ 

Κεφάλαια
815 εκατ ευρώ

Βασικοί μέτοχοι
Δημόσιο 20%




Citibank Ελλάδος
Εξαγοράστηκε από την Alpha bank 




HSBC
HSBC (Μ. Βρετανία)




Millennium bank


Εξαγοράστηκε πλήρως από
την Τράπεζα Πειραιώς

Ίδια κεφάλαια
372 εκατ ευρώ




FBBank


Μέτοχοι - Εξαγοράστηκε
από την Εθνική τράπεζα

Zημίες  2010
-32,501 εκτα ευρώ




Probank


Βασικοί μέτοχοι
Εξαγοράστηκε από την Εθνική 

Zημίες 2012
-18 εκατ ευρώ

Κεφάλαια





Πανελλήνια τράπεζα


Βασικοί μέτοχοι
 Συνεταιριστικές τράπεζες κυρίως Παγκρήτια και Χανίων 
12% DZ Bank

Ζημίες 2013
-12,6 εκατ ευρώ

Κεφάλαια
50 εκατ ευρώ





Δεν υπάρχουν σχόλια: