Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Το "αφεντικό" της Ryanair ζητά συγγνώμη από τους Έλληνες (VIDEO)

Το `αφεντικό` της Ryanair ζητά συγγνώμη από τους Έλληνες (VIDEO)

Ήταν Ιούλιος του 2015, λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα, όταν ο Michael O’Leary διευθύνων σύμβουλος της Ryanair έσταζε... χολή κατά των Ελλήνων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, σχεδόν οκτώ μήνες μετά, δηλώνει ότι μετανιώνει για τα σχόλια που έκανε κατά των Ελλήνων.

Ο Michael O’Leary βρέθηκε την Τρίτη (16.02.2016) στην Αθήνα για να παρουσιάσει τα νέα δρομολόγια της εταιρίας. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε συνέντευξη στο Euronews και εκεί ζήτησε συγγνώμη για τα άκομψα (τουλάχιστον) σχόλια που είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι κατά των Ελλήνων.

Τότε, μιλώντας σε ιρλανδική εφημερίδα, είχε πει: "Είναι μια τραγωδία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι εκλέγοντας ένα μάτσο παράφρονες θα βγουν από την λιτότητα. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι μια τραγωδία και οι οπαδοί του Τσίπρα είναι ένα μάτσο τρελοί".
Τώρα είπε: "Λυπάμαι για τα σχόλια και τον τρόπο που μεταφέρθηκαν, αλλά νομίζω ότι η βασική επισήμανση που έκανα ισχύει, ότι η εκλογική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ «θα απαλλαγούμε από τη λιτότητα» δεν είχε καμία αξιοπιστία και, όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση άλλαξε πορεία. Έχουμε περάσει τα ίδια στην Ιρλανδία. Η δυσκολία για τους Έλληνες είναι ότι δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τους δανειστές, όταν θέλεις να πας και να δανειστείς περισσότερα χρήματα από αυτούς".
Δείτε το απόσπασμα
Εξάλλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα για τα νέα δρομολόγια της εταιρίας (η Ryanair θα έχει 30 δρομολόγια στην Ελλάδα στο νέο πτητικό της πρόγραμμα), ο Michael O’Leary δεν απέφυγε τα νέα καρφιά κατά της ελληνικής κυβέρνησης.
Υποστήριξε ότι έχει υποβάλει από τον περασμένο Δεκέμβριο πρόταση στην κυβέρνηση για σχέδιο ανάπτυξης με στόχο 10 εκατ. επιβάτες τα επόμενα τέσσερα χρόνια, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα μειωθούν τα τέλη στα αεροδρόμια. Ωστόσο, είπε, απάντηση δεν έχει πάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: