Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Συλληπτήρια επιστολή


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μεγάλη η απώλεια του Μιχάλη Δρίτσα για τον Δήμο μας και όχι μόνο. Ενός ανθρώπου που πρόσφερε τα μέγιστα στα Πολιτικά, Πολιτιστικά και Κοινωνικά δρώμενα του Τόπου μας για αρκετές δεκαετίες.
Ενός  πρωτοπόρου  που έθεσε όραμα ζωής την ανάδειξη του Πολιτισμού με τις καινοτόμες ιδέες του.  Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις πολυσχιδείς δραστηριότητες που υλοποίησε στο τομέα του Πολιτισμού και οι οποίες  έτυχαν ευρείας αναγνώρισης:
  • ίδρυση Μουσικής Σχολής αναγνωρισμένης από το κράτος,
  • ίδρυση παιδικής επαγγελματικής σκηνής της οποίας οι παραστάσεις έχουν αφήσει εποχή και έκαναν τον Δήμο μας βασικό καλλιτεχνικό προορισμό,
  • ίδρυση νέων τμημάτων στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου(Παραδοσιακοί Χοροί, Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι, Τμήμα Ζωγραφικής),
  • αναβάθμιση της Φιλαρμονικής  με την πλαισίωση Μουσικών από τον Τόπο μας και την διδασκαλία όλων των οργάνων στα νέα παιδιά,  
  • εμπνευστής σημαντικών μουσικών εκδηλώσεων, όπως η βραδιά πανσελήνου στο Ηραίον.
Ήταν εκείνος που στην πρώτη Δημοτική θητεία του Γιώργου Γκιώνη έθεσε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου Περαχώρας,  έργο που δυστυχώς δεν πρόλαβε να το δει να εγκαινιάζεται. Όπως επίσης συνέτεινε στην αναβάθμιση του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου και φυσικά είχε οραματιστεί  ένα νέο Πνευματικό Κέντρο στο Λουτράκι, στο οικόπεδο δωρεάς Μελετάκου.
Ο Μιχάλης Δρίτσας ήταν μπροστάρης και στα Δημοτικά δρώμενα, όπου υπηρέτησε και προάσπισε με ανιδιοτέλεια τα συμφέροντα των Δημοτών επί σειρά ετών, μέσα από την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, με καινοτόμες προτάσεις και ιδέες.
Το κενό που αφήνει ο Μιχάλης Δρίτσας είναι δυσαναπλήρωτο και φυσικά ρίχνει ευθύνες μεγάλες σε όλους εμάς τους συνοδοιπόρους στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, σε όλους εμάς  που πιστέψαμε τα οράματά του για έναν καλύτερο Δήμο, για μία καλύτερη Κοινωνία.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στα αγαπημένα του πρόσωπα. Μιχάλη είσαι πάντα μαζί μας.

Λουτράκι, 19 Δεκεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: