Οι περισσότεροι ίσως να είχατε ακουστά και να είχατε θαυμάσει μέσα από διάφορες φωτογραφίες το Γαλάζιο Παράθυρο της Μάλτας. Δυστυχώς αυτό το ξεχωριστό μνημείο της φύσης κατέρρευσε πριν από περίπου ένα χρόνο. Πόσοι ομως γνωρίζεται πως και στην χώρα μας έχουμε ένα Γαλάζιο Παράθυρο απαράμιλλης ομορφιάς;

Μέχρι σήμερα τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Νoμού Κορινθίας είναι ο Ισθμός της Κορίνθου η Αρχαία πόλη της Κορίνθου και η εντυπωσιακή Ακροκόρινθος. Και τα τρία αυτά κορυφαία αξιοθέατα του Νομού είναι ανθρώπινα δημιουργήματα.

Κι όμως ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του Νομού είναι κατασκεύασμα της φύσης και βρίσκεται καλά κρυμμένο στα απόκρημνα βράχια του Κορινθιακού. Η κοινη ονομασία της συγκεκριμένης τοποθεσίας είναι " Ή σπηλιά της Φώκιας" και την συναντάμε ακριβώς απέναντι από της Αλκυονιδες Νήσους γνωστές σε όλους μας από το ρήγμα που βρίσκεται κοντά σε αυτές και είχαν δώσει τον καταστροφικό σεισμό του 1981.

Η πρόσβαση σε αυτό το μοναδικό μέρος είναι σχετικά δύσκολη καθώς απαιτείται όχημα εκτός δρόμου προκειμένου να γλιτώσετε αρκετό ποδαρόδρομο. Σε κάθε περίπτωση αν τελικά το επισκεφθείτε το μοναδικό θέαμα που θα σας φανερωθεί ενώ περπατάτε μέσα σε ένα πανέμορφο πευκοδάσος θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

Θερμή παράκληση της ομάδας μας είναι όσοι επισκεφτούν το συγκεκριμένο σημείο να φροντίσουν να το διατηρήσουμε στην υπάρχουσα μορφή ( δεν είδαμε ούτε ένα χαραγμένο όνομα πάνω σε αυτό) και φυσικά φεύγοντας παίρνουμε μαζί μας και τα οποία σκουπίδια έχουμε δημιουργήσει ( πάρτε νεράκι μαζί σας θα σας χρειαστεί). Καλό Καλοκαίρι σε όλους.