Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΣΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ιαματικές πηγές :Ονομάζονται οι πηγές τα νερά των οποίων έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Τα ιαματικά νερά πηγάζουν μέσα από πετρώματα και κατά τη διαδρομή τους μέχρι την επιφάνεια της Γης, αποκτούν τα μεταλλικά συστατικά τους στα οποία οφείλεται και η θεραπευτική τους δράση. Ας δουμε τωρα τα πιο περιζήτητα:

  • Λουτρά Αιδηψού:Τα Λουτρά Αιδηψού είναι κωμόπολη του νομού Ευβοίας, του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού..Ο οικισμός είναι η μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας, λόγω της ύπαρξης θερμών ιαματικών πηγών, που είναι κατάλληλες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων.

     Λουτρά Αιδηψού      Λουτρά Αιδηψού 2
  •  Λουτρά Καμένων Βούρλων: Στο κέντρο του Νομού Φθιώτιδος βρίσκονται τα Καμένα Βούρλα. Είναι το μεγαλύτερο και το πληρέστερο θέρετρο, όχι μόνο της Φθιώτιδας αλλά και ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας. Βρίσκονται στο νοτιοανατολικό άκρο του Μαλιακού Κόλπου και σε πολύ μικρή απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από την Εύβοια.

    Λουτρά Καμένων Βούρλων       Λουτρά Καμένων Βούρλων 2
  • Λουτρά Λουτρακίου(Κορινθίας): Το Λουτράκι είναι πόλη του νομού Κορινθίας, αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του.Βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο, και είναι έδρα του δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, ενώ πάνω από την πόλη δεσπόζουν τα  Γεράνεια όρη.

    Λουτρά Λουτρακίου κοριθιας       ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • Λουτρά Μεθάνων : Τα Λουτρα βρίσκεται στο βορειο-ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου.Οι ιαματικές πηγές των Μεθάνων είναι αποτελέσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας και είναι παγκοσμίως γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

    Λουτρά Μεθάνων       Methana 1
  • Λουτρά Απολλωνίας : Τα ιαματικά λουτρά της Νέας Απολλωνίας βρίσκονται κοντά στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας σε απόσταση 50 χιλιομέτρων ανατολικά της Θεσσαλονίκης, δίπλα από τη λίμνη Βόλβη στους πρόποδες ενός ορεινού όγκου, αλλά και τις πολύ καλές εγκαταστάσεις της περιοχής.

    Λουτρά Απολλωνίας       Λουτρά Απολλωνίας 2
  • Λουτρά Θερμών : Οι Θερμές Πηγές Λουτρών Ξάνθης βρίσκονται περίπου 40 χιλιόμετρα οδικώς από την Ξάνθη στα σύνορα Ελλάδος – Βουλγαρίας, στο χωριό Θέρμες. Οι πηγές αυτές κατατάσσονται στην ιαματική κατηγορία των οξυανθρακικών νερών και βρίσκονται διάσπαρτες σε γεωμετρική ακτίνα 1 χιλιομέτρου. Ιατρική μελέτη αναφέρει ότι με τη λουτροθεραπεια από το νερό των ιαματικών πηγών, υπάρχουν ενδείξεις για ιαματική επίδραση σε ασθένειες όπως του γαστρεντερικού, τις ηπατοπάθειες, τις μεταβολικές και μολυσματικές παθήσεις καθώς και στην ουρολιθίαση.

    Λουτρά Θερμών  Λουτρά Θερμών 2
  • Λουτρά Καϊάφα :  Βρισκονται στην Ηλεια,στη Ζαχαρω.Τα νερά των Λουτρών Καϊάφα, είναι ιδανικά για δερματικές παθήσεις, άσθμα, ρευματισμούς και ηπατικές παθήσεις. Οι επισκέπτες του Καϊάφα απολαμβάνουν τις υδροθεραπείες τους, σε ένα πανέμορφο τοπίο, με πεύκα και ευκαλύπτους και πραγματοποιούν διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από το άγχος της πόλης.

    Λουτρά Καϊάφα       καιαφΑ
  • Λουτρά Κυλλήνης : Η Κυλλήνη είναι χωριό και λιμάνι της Ηλείας.Τα ιαματικά λουτρά της Κυλλήνης απέχουν 9 χιλιόμετρα από την κωμόπολη και βρίσκονται μέσα σε φυσικό δάσος. Τα λουτρά υπάρχουν από την αρχαιότητα και έχουν βρεθεί εγκαταστάσεις ρωμαϊκών χρόνων.

    Λουτρά Κυλλήνης       λουτρα κυλληνης
  • Λουτρά Λαγκαδά: Η λουτρόπολη βρίσκεται δυτικά της πολλών δεινών παθούσης, λίμνης Κορώνειας(Κορωνίδα) και μόλις 2χλμ έξω από την πόλη του Λαγκαδά.

    Λουτρά Λαγκαδά    λαγκαδά
  • Λουτρά Πόζαρ : Στο Λουτράκι νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν oι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ που αναβλύζουν σε θερμ. 37° , με αξιόλογη χημική σύσταση. Το νερό έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες συμπεριλαμβανομένου και μακροχρόνιων παθήσεων και είναι πόσιμo. Eνδεύκνυνται για λουτροθεραπεία και ποσιοθεραπεία ή για τόνωση και χαλάρωση.

    Λουτρά Πόζαρ       ΠΟΖΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: