Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Σύμπραξη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου







Το πρωί της  Τρίτης 2 Απριλίου 2019, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας είχε  καλέσει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του
Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου για μία σύμπραξη σε διάφορες εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα με αυτισμό και της Εβδομάδας Εθελοντισμού «Let’s Do It, Greece! 2019, Νοιάζομαι και Δρω».









Το σύνθημα ήταν «Φόρα κάτι Μπλε» και στόχο είχε, εκτός από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη διαφορετικότητα και τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό, την ένταξη και συμπερίληψή τους αρχικά στο σχολικό πλαίσιο και κατ’ επέκταση στη σύγχρονη κοινωνία. Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κυρία Τσάκωνα Παναγιώτα και τον Σύλλογο διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου που δέχτηκαν την πρόσκλησή μας και κάναμε πράξη τη σύμπραξη των δύο σχολικών μονάδων. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα Τμήματα Στίβου και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας που ετοίμασε πρωινό για όλα τα παιδιά.
Τα παιδιά πήραν μπλουζάκια, μετάλλια και επαίνους συμμετοχής. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί έκαναν καινούριους φίλους και πέρασαν μια υπέροχη ημέρα ανανεώνοντας το ραντεβού και για άλλες κοινές δράσεις.
             

Δεν υπάρχουν σχόλια: