Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Μήνυμα του υποψηφίου Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Ιωάννη Καραπανάγου για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων




Το μήνυμα του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης και υποψηφίου Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Ιωάννη Καραπανάγου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.





"΄Οταν ρώτησαν έναν διάσημο Βικτωριανό υπερασπιστή των ζώων γιατί αφιερώνει τόσο χρόνο και προσπάθεια στην καταπολέμηση της βίας απέναντι στα ζώα, τη στιγμή που τόσο πολλά παιδιά κακοποιούνται σε όλο τον κόσμο, εκείνος απάντησε: «Ξεκινώ από τη ρίζα του κακού». Μια βίαιη πράξη ενάντια σε ένα ζώο αποτελεί σίγουρη ένδειξη ότι αυτό το άτομο μπορεί να φερθεί εξίσου βάναυσα σε συνάνθρωπό του (Dr Brian Sparkes, Καναδός Φιλόζωος).
Mια χώρα χαρακτηρίζεται πολιτισμένη όχι μόνο από τον τρόπο αντιμετώπισης των ανθρώπων που απαρτίζουν το κοινωνικό της σύνολο αλλά και όλων των υπολοίπων, ανυπεράσπιστων μέλη της, όπως είναι τα ζώα.
Αν και αποδεδειγμένα αποτελούν, ανάμεσά μας, την πιο πιστή και συντροφική ύπαρξη,
αναπτύσσουν σχέσεις αγάπης και τρυφερότητας με την νοημοσύνη που διαθέτουν και βοηθούν αποτελεσματικά στη συναισθηματική ισορροπία της ψυχολογίας του ανθρώπου, εν τούτοις, ο ίδιος ο άνθρωπος, τους επιστρέφει ανταποδοτικά, με άνισο και πολλές φορές σκληρό τρόπο την ευαισθησία τους αυτή.

Ο ανυπολόγιστος αριθμός των αδέσποτων, εγκαταλελειμμένων και αβοήθητων ζώων, που ζουν ανάμεσά μας, δυστυχώς δεν δείχνει τίποτε άλλο από την έλλειψη της παιδείας μας, της νοοτροπίας μας και της μέριμνας που πρέπει να επιδεικνύουμε απέναντι σε κάθε ανυπεράσπιστο ον.
Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται η χαλαρότητα και η μη εφαρμογή των νόμων που έχουν θεσπιστεί σχετικά με τα απροστάτευτα αυτά πλάσματα. Γι' αυτό και μέλημα όλων μας είναι η τήρηση των δικαιωμάτων τους, αφού κάθε ζώο αξίζει την προστασία μας και την φροντίδα μας.

Ας μην ξεχνάμε: Tα ζώα έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην δυνατότητα ύπαρξης και η διαχείρισή τους από τους ανθρώπους, αποτελεί αναμφίβολα δείγμα πολιτισμού."





Ιωάννης Β. Καραπανάγος

Υποψήφιος Δήμαρχος

Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων



Δεν υπάρχουν σχόλια: