Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Αθηνά Ευμορφιάδη: Η Θεά του kick- boxing Πρωταθλήτρια ΚόσμουΡώμη, ομορφιά, ήθος, ευ αγωνίζεσθαι , σεβασμός, και ένα πείσμα για ζωή γεμάτο θεό, ευγνωμοσύνη, Ελλάδα και με θέα την καρδιά. Ταξιδεύει στους ώμους της τη ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ και την πάει ψηλά! Τόσο ψηλά , ώστε ν΄ανεμίζει στις καρδιές των  απανταχού Ελλήνων- σε οποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται- Ελεύθερη με την ένθεη ιδιότητά της, να σκορπάει το μπλε της και να γεμίζει ο ουρανός οξυγόνο ψυχής. Όταν μίλησα με την Αθηνά, ένιωσα αυτό που πηγάζει από μέσα της που όσο και να προσπαθήσεις δεν μπορείς ν’ αποκτήσεις. Το φως ως γνωστόν δεν έχει μπρίζα. Η Αθηνά είναι  Ένας άνθρωπος έξω καρδιά, σοβαρός και συγκροτημένος που έχει προστατεύσει το παιδί μέσα του ως ενήλικας με έναν ιδιαίτερο σεβασμό και ορθοπρέπεια . Χαίρομαι που σήμερα είναι η αποψινή καλεσμένη μας εδώ στο «P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S»   και αν μη τι άλλο θα έχετε- έχουμε την ευκαιρία να δούμε πίσω από τους τίτλους και τη δόξα , τον αγώνα και όλα τις  αθέατες στιγμές αγωνίας, δυσκολιών ,αλλά και υπέρβασης εαυτού για την κατάκτηση του προσωπικού της ονείρου με γενναιότητα και αυταπάρνηση. Όπως λέει και ο πολύ καλός μου φίλος  και Σεφ Λάζαρος Ράπτης : Η επιτυχία δεν έχει ωράριο. Η Αθηνά αύριο αγωνίζεται για τον Παγκόσμιο Τίτλο του WKY ενάντια στην Γερμανίδα αντίπαλό της … Πάμε να της ευχηθούμε καλή επιτυχία γι’ αύριο και μία παράκληση. Κοινοποιήστε τον αυριανό αγώνα και αρχίστε τις ευχές…Το κορίτσι μας χρειάζεται εμψύχωση και θετική σκέψη!
Αθηνά ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


Αγωνίζεται πάντα με υψηλό ψυχικό σθένος, όπως αρμόζει σε μία πρωταθλήτρια του δικού της βεληνεκούς!
Συνήθως κάνω 12 ερωτήσεις. Στην Αθηνά έκανα 13. Εύχομαι να είναι 13 και τυχερές! Χμμ, και κάτι μου λέει πως θα είναι η αυριανή τροπαιοφόρος του παγκόσμιου τίτλου! Πάμε όμως και στη συνέντευξη. Θα ξεκινήσουμε με τραγούδι φυσικά και τι άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από τον Mr. Rocky
Λ.Κ:- Καλησπέρα σας Κυρία Ευμορφιάδη. Καταρχάς όλη ομάδα του «P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σας ευχαριστούμε για την όμορφη διάθεση να μας βάλετε για λίγο στο δικό σας πλανήτη. Τι ήταν αυτό που σας γοήτευσε στον κόσμο του πυξ – λαξ; Πέραν της τεχνικής κατάρτισης ,πόσο σημαντικό είναι να δομηθεί το ψυχικό σθένος ένος αθλητή αυτού του επιπέδου; Το αθλητικό ήθος είναι πηγαίο ή επίκτητο ως διαδικασία;
Α.Ε:- Καλησπέρα σας Κυρία Kyropoulos. Δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση σας να μιλήσω για όλα όσα αγαπάω και να τοποθετηθώ και κάπως διαφορετικά απέναντι σε θέματα που σχετίζονται άμεσα με την αντίληψη ενός ανθρώπου που η αθλοπαιδεία είναι ο τρόπος ζωής του .


Η μεγαλύτερη μάχη είναι με τον εαυτό σου. Η διακαίωση έρχεται όταν κάνεις την υπέρβαση των ορίων σου. Μόνο τότε καταλαβαίνεις τι είσαι ικανός να κάνεις. Σύνθημα της ζωής της. » ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ»!
Είναι παρά πολύ σημαντικό να έχει δομηθεί σωστά σε έναν αθλητή το ψυχικό σθένος. Η «ψυχολογία» η λεγόμενη ανατομία των ψυχικών του αποθεμάτων και το πως αυτή οικοδομείται. Η εσωτερική αυτή δύναμη που απαιτείται για να ξεπεράσουμε κάθε φόβο, όπως και κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά μας. Είναι αυτή η κινητήριος δύναμη που έχει ως μοναδική πηγή άντλησης και ανατροφοδότησης τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι η δύναμη που μας βοηθά να στηριχτούμε στα πόδια μας όταν έρχονται δύσκολες στιγμές, η δύναμη που μας γεμίζει θάρρος όταν θέλουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τις αξίες μας.Είναι η δύναμη που μας οπλίζει με θάρρος και υπομονή να αντιμετωπίσουμε απαιτητικές καταστάσεις.Το ψυχικό σθένος είναι η αρετή  όχι μόνο των πρωταθλήτων, αλλά και των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο και τον νικούν! Είμαστε μονομάχοι του εαυτού μας στο πεδίο της αυτοπραγμάτωσης . Καθημερινά καλούμαστε να  δώσουμε μάχες και να  ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, διδάσκοντας σε όλους, ότι : η μάχη δεν τελειώνει ποτέ!
Λ.Κ:- Αν γυρίσουμε την κλεψύδρα πίσω …πού θα σας συναντήσουμε στα 7 σας χρόνια; Στο παιδικό σας δωμάτιο υπερίσχυαν οι κούκλες ή τα playmobil?  Πότε συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε επαγγελματικά ν’ ακολουθήσετε αυτό το δρόμο; Ήταν εύκολο μία πανέμορφη αιθέρια ύπαρξη να τα βάζει με «αντιπάλους» δυνατότερες απ’ αυτή; (ως προς τη σωματοδομή)
Α.Ε:- Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα πήγαινα στην ηλικία τον 7-10 ετών . Ήμουν ένα κορίτσι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, που ήταν ατίθασο που έπαιζε μπάλα με τα αγόρια και κρυφτό με τους φίλους του. Ήμουν μόνιμα καβάλα πάνω στο ποδήλατο- πάντα με σπασμένα φρένα και από άποψη δεν τα έφτιαχνα ποτέ- ,τραυματίζα τα γόνατα μου,αλλά αδιαφοτρούσα χαρακτηριστικά και για τις  γρατζουνιές μου και  για τα ματωμένα πόδια μου. Μπορεί να ήμουν ένα αγοροκόριτσο ,αλλά ποτέ δεν έλειπαν οι κούκλες από το δωμάτιο μου. Στα 12 μου κατάλαβα πως έχω ταλέντο στις πολεμικές τέχνες. Έβγαινε από μέσα μου χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω αυτό. Αβίαστα που λένε σαν ανάσα. Ασχολήθηκα επαγγελματικά όταν άρχισα και γω να τα βλέπω τα πράγματα πιο σοβαρά στην ζωή μου. Ξύπνησα ένα πρωί και είπα : Αθήνα αυτό είσαι! Αυτό κανείς σε όλη σου την ζωή. Καιρός να δείξεις τι αξίζεις και να δουλέψεις,ώστε να ζήσεις απ’ αυτό! Είμαι πολύ περήφανη που το κατάφερα! Σε λίγο καιρό άνοίξα την δίκη μου σχολή! Είμαι επαγγελματίας πλέον! Ποτέ δεν με έχω χαρακτήρισει πανέμορφη και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξωτερική μου εμφάνιση να σου πω την αλήθεια. Δεν τα έχω βάλει ποτέ με δυνατότερες αντιπάλους μου με μεγαλύτερη σωματική διάπλαση από εμένα. Πάντα ήμουν μια παρά πολύ γυμνασμένη αθλήτρια και ήμουν πολύ πιο γυμνασμένη  από τις αντιπάλους μου.
Λ.Κ:- Σε πολλές φωτογραφίες σας .Σας βλέπουμε αγκαλιά με τη ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ…Τι σημαίνει για εσάς να την ανεμίζετε ψηλά μετά από κάθε νίκη σας; Πώς νιώσατε την πρώτη φορά που νικήσατε; Τι είπατε στον εαυτό σας; Προσεύχεστε πριν από κάθε αγώνα;


Πάντα προσευχόμαι και ειδικά την ώρα που πατάω το πόδι μου στο ρινγκ.


Α.Ε:-Αυτό που νιώθω όταν κρατάω την γαλανόλευκη ψηλά είναι μια τρομερή συγκίνηση εκείνη την στιγμή νιώθω τόσο Περήφανη που είμαι Ελληνίδα και αγωνίζομαι σε τόσους σημαντικούς αγώνες για την Ελλάδα μας, αυτή την σπουδαία χώρα με την τεράστια ιστορία που κουβαλάει στις πλάτες της και είμαι πραγματικά Περήφανη που μπορώ να δοξάζω την ιστορική γαλανόλευκη με κάθε αγώνα μου. Δεν μπορώ να σου περιγράψω τα Συναισθήματά μου μετά από κάθε νίκη μου κλαίω σαν μικρό παιδί! Πάντα προσευχόμαι και ειδικά την ώρα που πατάω το πόδι μου στο ρινγκ. Κάθε νίκη είναι μια ξεχωριστή νίκη νιώθω το ίδιο πράγμα δεν αλλάζει όπως ένιωσα και στην πρώτη μου νίκη έτσι νιώθω και κάθε φορά. Λέω πάντα πάμε Αθηνούλα δυνατά, δεν τελείωσες αυτή είναι μόνο η αρχή!
Λ.Κ:- Είστε κι εσείς fun του Rocky Balboa? Από τη δική σας πλευρά και τον τρόπο που γαλουχηθήκατε, τι θα θέλατε να πείτε σ’ ένα νέο παιδί ,που ξεκινάει τώρα την είσοδό του στον ανδροκρατούμενο κατά βάση χώρο του επαγγελματικού kick boxing?
Α.Ε:- Εννοείται μακάρι να είχα γνωρίσει αυτόν τον τεράστιο θρύλο του μποξ! Θα ήθελα πολύ να πω τα πράγματα όπως έχουν αλλά δυστυχώς δεν θα το κάνω. Το μόνο που έχω να πω είναι να προσέχουν πολύ σε τι άνθρωπο θα πάνε να τους διδάξει. Προσοχή λοιπόν, ένας δασκαλος πρέπει να έχει όλα  τα παρακάτω στοιχεία :Πρέπει να δείχνει ενδιαφέρον ξεχωριστά για κάθε αθλητή,γιατί ο καθένας είναι εξατομικευμένη περίπτωση!
 1. Να δείχνει ποιος είναι και να μην προσποιείται.
 2. Να είναι άτομο άξιο σεβασμού
 3. Να έχει την ικανότητα της παρακίνησης Και της δημιουργίας κινήτρων
 4. Να είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του
 5. Να έχει την ικανότητα της επιβολής πειθαρχίας, να χαράξει μια πολιτική νόμων και κανονισμών
 6. Να έχει την ικανότητα αναγνώρισης ταλέντων
 7. Να είναι ενθουσιώδης
 8. Να διακρίνεται για την επιθυμία του να κερδίζει και να μεταφέρει αυτό το συναίσθημα στα παιδιά
 9. Να έχει την ικανότητα της οργάνωσης
 10. Να είναι τίμιος
 11. Να είναι αξιοπρεπής γιατί η αξιοπρέπεια είναι αλληλένδετη με την εκτίμηση και το σεβασμό
 12. Να είναι θαρραλέος και να μεταδίδει το θάρρος του στους αθλητές
 13. Να διακατέχεται από δίκαιη και σωστή κρίση και λήψη αποφάσεων
 14. Να έχει την αίσθηση του χιούμορ. Το χιούμορ στην κατάλληλη στιγμή βοηθάει στη δημιουργία καλού κλίματος
 15. Να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις. Αυτο που έχω να πω στα νέα παιδιά είναι ότι πρέπει να το πιστεύουν πραγματικά, αν το πιστεύουν πραγματικά και δείχνουν σοβαρότητα σε ότι και να κάνουν θα τους λάβουν και οι υπόλοιποι σοβαρά. Ό,τι κανείς να το κάνεις με την αξιοσύνη που του πρέπει.

Κάθε φορά που γράφω το «P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S»  είναι σα μία κρύπτη του μαγικού θησαυρού που κρύβει μία ανθρώπινη ψυχή. Είναι οι γεύσεις που έχω τη χαρά να γευτώ από όλη τη διαδρομή και τα βιώματα του ανθρώπου που έχω απέναντί μου. Χαίρομαι σα μικρό παιδί,γιατί η παρακαταθήκη κινήτρων γεμίζει από ανθρώπους που ο καθένας προσθέτει το δικό του λιθαράκι στο φως, να προβληματιστούμε, να γίνουμε καλύτεροι, πιο αυθεντικοί στα θέλω μας και στις αξίες μας. 
Σ’ ευχαριστώ Αθηνά Ευμορφιάδη για το ήθος που μου – μας δίδαξες μέσα από αυτή τη συζήτηση- συνέντευξη και φυσικά με το που γίνει η μετεγκατάσταση στο Τορόντο του σταθμού μας θα είσαι καλεσμένη μας και στο ραδιόφωνο της ομογένειας: www.radiomelodia.ca ,γιατί και η ομογένεια πρέπει να γνωρίζει και να τιμά τα παιδιά της όπως μπορεί!
ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: