Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ''PELOPONNESE DANCE OPEN'' ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!


Ένα μοναδικό θέαμα πρόσφεραν οι διακόσιοι χορευτές, από 19 ελληνικές σχολές Χορού, διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών, που συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Αθλητικού Χορού ''Peloponnese Dance Open'', που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου, το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019.Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων ήταν η κα Καρίνα Δουλγαρίδη και συμμετείχαν 16 κριτές, άνδρες και γυναίκες, από Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι αγώνες αυτοί διοργανώθηκαν, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Κόρινθο, από το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο ''ΧοροΑθλητική Ενέργεια'', Πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Αντώνιος Ιερόπουλος και τελούν υπό την αιγίδα της Εθνικής ΧοροΑθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία πιστοποίησε τους αγώνες.

Η Εθνική Χοροαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος, της οποίας Πρόεδρος είναι ο κ. Δάνος Παυλίδης, αποτελεί το συλλογικό όργανο όλων των σωματείων χορευτών που καλλιεργούν τον χορό σε Αθλητικό επίπεδο στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύει επίσης την μοναδική και μεγαλύτερη Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητικού Χορού, W.D.S.F World DanceSport Federation που από 7/6/2003 είναι μέλος αυτής.

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η συγκρότηση ενός αυτοτελούς συλλογικού όργανου εκ μέρους των Ελληνικών Σωματείων που καλλιεργούν τον αθλητικό χορό και σύμφωνα με τις αρχές και τις παραδόσεις του φίλαθλου πνεύματος καθώς επίσης η οργάνωση, διάδοση και εξύψωση σε Αθλητικό επίπεδο των Λατινοαμερικάνικων, Ευρωπαϊκών και άλλων χορών του κόσμου στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικού Χορού (W.D.S.F - World DanceSport Federation).
Επιμέλεια: Ιωάννης Β. Καραπανάγος
Δεν υπάρχουν σχόλια: