Το Αείμαχoν είναι μια καινοτομία που ίδρυσε ο ίδιος ,ο οποίος ξεκίνησε της πολεμικές τέχνες το 1972 έχοντας περάσει σταδιακά από το TANG SOO DO 1972-1995 (3 Παγκόσμια και 1 Πανευρωπαϊκό στο Wotford – Αγγλίας & Roderdam – Ολλανδίας).

Ανάμεσα στους δασκάλους του οι George Page, Κim Τong Μoon Μaster Lee Kun Hwο, Αntony Coh Teng Kwai.

Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται πολύ με τό bjj από όπλου, πήρε μαύρη ζώνη από τον βραζιλιάνο  δάσκαλο Chico Mendes & Leo Vieira. Ιδρυτές μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, την CHECK MAT.

Ερώτηση : Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ασχολείστε με τον αθλητισμό;

 

Ξεκίνησα το 1972 περίπου σε ηλικία 10 ετών βλέποντας έναν νεαρό στην γειτονιά μου ο όποιος έκανε εξάσκηση σε έναν (κώρυκα) σάκο .Tον παρατηρούσα από το πεζοδρόμιο αρκετή ώρα,εκείνος με φώναξε και με παρότρυνε να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, καθώς έβλεπε ότι καταλάβαινα εύκολα ότι μου έδειχνε. Έτσι ξεκίνησαν όλα εκείνο το καλοκαίρι τού 1972. Έκτοτε και μέχρι σήμερα δέν έχω σταματήσει.

 

Ερώτηση: Αγγίξατε την κορυφή ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Πως φτάσατε μέχρι εκεί;

 

Έχω πάρει 3 Παγκόσμια σε ένα κορεάτικο στυλ. Το 1977 στην Αμερικάνικη βάση στο Ελληνικό, το 1978  και το 1986 στο Watfo Rd της Αγγλίας , το 1982 Πανευρωπαϊκό στο Ρότρενταμ, Ολλανδία  και ένα χρυσό σε αγώνες bjj στην Αγγλία το 2016 και πολλά Πανελλήνια σε αγώνες Σέμι ανά την Ελλάδα.

 

Για να φτάσω μέχρι τον πρωταθλητισμό δούλεψα πολύ. Εκείνα τα χρόνια ήταν δύσκολα και περίεργα, καθώς το καράτε ήταν πολύ σκληρό άθλημα.Ο δε πατέρας μου δεν με άφηνε, ούτε μου έδινε χρήματα διότι φοβόταν μην μπλέξω με κακές παρέες και μείνω αγράμματος, οπότε αναγκαζόμουν να πουλάω μπουκάλια από κρασί και μπύρα που μάζευα από τις οικοδομές. Τα πωλούσα σ΄ έναν φούρνο προς 1.5 δραχμή το ένα.Το πρωί πήγαινα σχολείο, το απόγευμα με έπαιρνε ο πατέρας μου μαζί του στους κήπους και δούλευα ( ήταν γεωπόνος) και τα βράδια από τις 8 μέχρι τις 10 πήγαινα στην σχολή για προπόνηση (κάθε μέρα).Αντίξοες οι συνθήκες για ένα παιδί, μηδαμινή ξεκούραση, αλλά ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη και το πείσμα μου που δε σταμάταγα με τίποτα.

 

Ερώτηση: Πολλά χρόνια εμπειρίας έχουν ως  αποτέλεσμα την ίδρυση του Αείμαχον. Εξηγήστε μας τι είναι;

 

Το ΑΕΙΜΑΧΟΝ το ίδρυσα το 1999 σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής μου διότι δεν ένιωθα ικανοποιημένος, ούτε ασφαλής με την τεχνογνωσία που αποκτούσε κάποιος από όλα αυτά τα ασιατικά στυλ για τα οποία χρειαζόσουν πολλά , πολλά χρόνια ενασχόλησης με πολύ μικρό ποσοστό εφαρμογής σε συνθήκες επιβίωσης.Δε σου δίνουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθεις με επιτυχία σε ενδεχόμενη συμπλοκή με άλλους γνώστες σκληρών μαχητικών στυλ όπως πχ:tai boxing, kick boxing, πυγμαχία, grappling ή bjj,mma κτλ. καθότι όλοι παίζουν μεταξύ τους.Από την άλλη η έρευνα που έκανα μου αποκάλυψε ότι οι ασιατικές πολεμικές τέχνες είναι πολύ σύγχρονες(500-700 μ.χ) ,σε σχέση με τις Ελληνικές όπου η ιστορία μας πάει πολλές χιλιάδες χρόνια π.χ. επίσημες καταγραφές έχουμε για 9.500 έτη π.χ κατά την περίοδο που καταποντίστηκε η Ατλαντίς.Και έτσι απέδειξα πως το ΑΕΙΜΑΧΟΝ μπορεί ως τεχνογνωσία να αντιμετωπίσει όλες τις άλλες πολεμικές τέχνες καθότι ειδικεύεται σε όλες τις μορφές μάχης.Πίστευα και συνεχίζω να το πιστεύω, πως οι Ελληνικές Πολεμικές Τέχνες έδωσα τα φώτα τους μέσω του Μ. Αλεξάνδρου σε όλον τον πλανήτη.Εν κατακλείδι το ΑΕΙΜΑΧΟΝ είναι μια σύγχρονη πλήρης ΕΛΛΗΝΙΚΉ πολεμική τέχνη πού συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές μάχης συν όπλα, καθώς και μεγάλο φιλοσοφικό υπόβαθρο με την μορφή θεωρίας, βασισμένο στην αρχαιοελληνική γραμματεία κατά 95% και ένα 5% στην ασιατική φιλοσοφία από τον Λάο Τσε ,Κομφούκιο και άλλων.

 

Ερώτηση: Ποιά η διαφορά με το Παγκράτιο;

 

Το σημερινό Παγκράτιο έχει επιρροές από το okanawa tai te karate do των αείμνηστων αδελφών Ζαχόπουλων .Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει τεχνογνωσία στην πυγμαχία ,ορθοπάλη και μάχη υποταγής. Γίνονται πολλά χρόνια προσπάθειες εμπλουτισμού σε γνώσεις των παραπάνω αναφερθέντων με τη συμμετοχή διαφόρων δασκάλων από διάφορες άλλες τέχνες,  χωρίς μεγάλη πρόοδο.Ως εκ τούτου το ΑΕΙΜΑΧΟΝ έχει τεράστιες διαφορές με το σημερινό Παγκράτιο, διότι είναι πλήρης πολεμική τέχνη και όχι σκέτο άθλημα, καθότι ειδικεύεται σε όλα (θεωρία, όπλα, φόρμες, χειρομαχία, πυξ λάξ ,έδαφος) σε βαθμό που να μπορεί να συναγωνίζεται όσους ασκούνται στις δίκες τους τέχνες.

 

Ερώτηση:Βλέπετε συνεχιστές στην τεχνική που εφαρμόζεται στη σχολή σας;

 

Ναι, έχω παιδιά πού ήδη έχουν σχολές σε διάφορα μέρη της Αττικής ,Ν.Φιλαδέλφεια , Γλυφάδα, Λυκόβρυση και σιγά σιγά θα ανοίξουν και άλλοι σε Πελοπόννησο, Ιωάννινα.Βέβαια συνεχιστής και διάδοχος θα είναι ο γιός μου ο οποίος μυήθηκε στο ΑΕΙΜΑΧΟΝ αποκτώντας τη μαύρη ζώνη και είναι ο μονός που πιστεύω στην ηθική του πλευρά ώστε να μην σπάει τα πρωτόκολλα και τις αξίες με γνώμονα το προσωπικό του όφελος.

 

Ερώτηση: Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στα νέα παιδιά;

 

Το μήνυμα προς τα νέα παιδιά είναι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε όποια μορφή επιθυμούν. Ο αθλητισμός ως ιδεώδες κοινωνικοποιεί και συνδέει με δεσμούς φιλίας, τους συνηθίζει στην αναγνώριση της αξίας  των αντιπάλων , της πίστης, στην ανάπτυξη του σεβασμού και της ομαδικότητας.Τώρα αν μιλάμε για μαχητικά στυλ συνιστώ ανεπιφύλακτα το ΑΕΙΜΑΧΟΝ διότι είναι Ελληνικό αποτελεσματικό και προσφέρει όλα τα ιδεώδη και τις αξίες που κληρονομήσαμε από ανθρώπους τού πνευματικού κόσμου.

 

Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή συνέχεια στο όραμα σας.