Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

Έφυγε ο Σπύρος Λουκάς (Tιμητική εκδήλωση στους Αγίους Θεοδώρους στον Καλλιτέχνη του θεάτρου σκιών Λουκά Σπύρου 2017 (Όλη η εκδήλωση και 2 ακόμα βίντεο)& φώτο_Είναι στιγμές που πολιτισμός γεννάει το πολιτισμό (την ποιότητα ζωής)
και τον φανερώνει με το καλύτερο τρόπο στους ανθρώπους εκείνους που 
αφιέρωσαν μια ολόκληρη ζωή για την δική μας ευχαρίστηση και διασκέδαση.
Κατόπιν δικής μου παράκλησης,
 ο Σπύρος Ράτης  Αντιδήμαρχος των Αγίων Θεοδώρων και η Δημοτική 
Αρχή τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον Καλλιτέχνη Λουκά Σπύρου σε 
μια άψογη εκδήλωση στην νέα  βιβλιοθήκη των  Αγίων Θεοδώρων. 
Θερμά συγχωρητήρια σε όλους που διοργάνωσαν αυτή την υπέροχη εκδήλωση
Καλό Παραδεισο φίλε Σπύρο
Γιάννης Αικατερίνης    Χρόνια ολόκληρα…..  Δεκαετίες και δεκαετίες έπαιζε καραγκιόζη στους Αγ. Θεοδώρους  ο Σπύρος Λουκάς. 
Από παιδί που ήταν έβαζε τα παντελόνια του πατέρα του και  ερχότανε  στο Λουτράκι να δει ένα άλλο μεγάλο καλλιτέχνη τον Κώστα Νταμαδάκη (Καρεκλά). Ο ίδιος ζωγράφος,  ηθοποιός και καραγκιοζοπαίχτης έχει αφήσει ιστορία στο χωριό αλλά ποιο πολύ για τα κέρινα ομοιώματα που έχουν μείνει κρυμμένα στα υπόγεια περιμένοντας υπομονετικά να στεγαστούν σε ένα μόνιμο χώρο. Τον είχαμε επισκεφτεί πριν χρόνια στο Πάρκο στην παραλία των Αγ. θεοδώρων που έπαιζε καραγκιόζη και μας ξενάγησε στους χώρους όπου φιλοξενούσε τα κέρινα ομοιώματα. Σήμερα τον είδαμε ξανά με την ίδια απογοήτευση όπως παλιά . Δεν είχε γίνει τίποτα….. – Κάτι μπορεί να γίνει του είπα, μια εκδήλωση για σένα να σε θυμηθούν….- Αν θα γίνει είπε θα γραφεί στο βιβλίο Γκίνες .Στα βίντεο που θα δείτε θα καταλάβετε γιατί μιλάμε και νομίζω πως μια διάκριση για κάποιους ανθρώπους είναι να γίνεται εν ζωή.            
Δεν μπόρεσα να βρώ άλλα 2 βίντεο και μια συνέντευξη που είχα πάρει από ανθρώπους στους αγίους Θεοδώρους που μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια για τον Σπύρο. Το βίντεο αυτό του το αφιέρωσα και όταν το είδαμε μαζύ στην τηλεόραση δάκρυσε. . Μόνο καλά λόγια  του έλεγαν οι συντοπίτες του και ήταν πολύ συγκινημένος . Μάλιστα για να με ευχαριστήσει μου έδωσε και μερικά εκθέματα να τα δώσω στο Λαογρφικό μουσείο Περαχώρας   όπως και πραγματικά έκανα 
Δεν υπάρχουν σχόλια: