Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στο Βιωματικό Λαογραφικό Μουσείο «Λινός»


Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021,οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφτηκαν το Βιωματικό Λαογραφικό Μουσείο – Πατητήρι «Λινός» στον Σολομό Κορινθίας. Σε μια υπέροχη φιλόξενη τοποθεσία, κάτω από τον επιβλητικό
 Ακροκόρινθο. Oι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Τα Αγαθά της Αμπέλου».

Οι μαθητές ακολούθησαν την πορεία και συνεισφορά του σταφυλιού στην καθημερινή ζωή, στην παράδοση, στη θρησκεία, στα έθιμα και στην τοπική οικονομία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Βιωματικά έκοψαν σταφύλια από το αμπέλι του αγροκτήματος και τα πάτησαν στον «Λινό» (δηλ. το πατητήρι) και είδαν την προσπάθεια τους να μετουσιώνεται στον πολύτιμο μούστο.

Ξεναγήθηκαν στην πλούσια λαογραφική συλλογή που ξεκίνησε ο κ. Παντελής Μοναχολάκος και συνεχίζει με μεράκι η κόρη του κ. Έλενα Μοναχολάκου και είδαν το παραδοσιακό χωριό να ζωντανεύει. Γνώρισαν το πέτρινο χωριάτικο σπίτι, το κελάρι την πλατεία με τα επαγγέλματα, έμαθαν ιστορίες από τη παλιά σχολική αίθουσα, έκατσαν στο παραδοσιακό καφενείο, περιηγήθηκαν στο Περιβόλι και έμαθαν βιωματικά.

εικόνα_Viber_2021-11-02_14-28-01-211



Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους του Μουσείου «Λινός» για τη ζεστή φιλοξενία και το πλούσιο, βιωματικό πρόγραμμα που παρουσίασαν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για μια μελλοντική εκπαιδευτική επίσκεψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: