Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics Loutraki 2022

Την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2022, οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Sportcamp.

anigif

 

 Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα παρακολούθησαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια των αθλητών στα αγωνίσματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, του bocce, της κολύμβησης και του ποδοσφαίρου 5Χ5 στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics Hellas, που πραγματοποιούνται στο Λουτράκι από 03 έως 08 Οκτωβρίου 2022.  Παράλληλα, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Play Unified – Learn Unified, πήραν μέρος και ως εθελοντές – βοηθοί των αθλητών προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο άθλημα της κολύμβησης. Στο τέλος χόρεψαν και διασκέδασαν μαζί με τους αθλητές!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας έγιναν μέλη του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics. Υποστήριξαν την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και την κοινωνία υπερνικώντας τους φραγμούς και τις προκαταλήψεις!

Τα Special Olympics είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που έχει ως σκοπό τη συμμετοχή ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και ταυτόχρονα ένας ζωντανός οργανισμός που δεν σταματά να αγωνίζεται για την προαγωγή των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω παράλληλων εκπαιδευτικών και πολιτισμικών προγραμμάτων, όχι μόνο στον αθλητικό χώρο, αλλά στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: