Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στις εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940

IMG 20221027 074756




Το  Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας  τίμησε και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 με τη σχολική γιορτή και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 με τη συμμετοχή στη Δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και τη μαθητική  παρέλαση στην Πλατεία Ταξιαρχών της Περαχώρας.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 αρχικά οι μαθητές μας συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, στον χώρο συγκέντρωσης της πρωινής προσευχής και έγινε έπαρση της σημαίας και όλοι μαζί, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου παρουσιάστηκε μια όμορφη γιορτή που ετοίμασαν  οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Τα παιδιά παρουσίασαν ποιήματα και κείμενα ενώ με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή αναγνώστηκε από την κ. Γιαννούλη Μίνα το γράμμα της αείμνηστης κ. Γεωργίας Πρωτοπαππά που περιγράφει την περιπέτεια μιας 16χρονης Περαχωρίτισσας στη Γερμανία. Το  πολύ συγκινητικό γράμμα πριν λίγες ημέρες παρέδωσε στην Προϊσταμένη του Σχολείου κ. Βουδούρη Αγγελική, ο υιός της αείμνηστης κ. Γεωργίας Πρωτοπαππά, κ. Αθανάσιος Πρωτοπαππάς για να παραμείνει στο αρχείο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και να αποτελεί μαρτυρία των δεινών του πολέμου.

Επίσης, στην ξεχωριστή αυτή γιορτή παρευρέθηκε και ο κ. Κολλιάκος Παναγιώτης ο οποίος αφηγήθηκε ιστορίες συγγενών του που είχαν ζήσει στην Περαχώρα τα ζοφερά χρόνια του πολέμου και της Κατοχής και απάντησε σε απορίες των παιδιών για τις δυσκολίες των κατοίκων της Περαχώρας.

anigif 3

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αθανάσιο Πρωτοπαππά, την κ. Γιαννούλη Μίνα και τον κ. Κολλιάκο Παναγιώτη που αποδέχτηκαν την πρόσκληση της Προϊσταμένης του Σχολείου κ. Βουδούρη Αγγελικής για να πλαισιώσουν τη σχολική μας εορτή και να μεταφέρουν στους μαθητές και τις μαθήτριες τους αγώνες και τις θυσίες των προπαππούδων και προγιαγιάδων τους.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών πήραν μέρος στη δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Τέλος, η παρέλαση όλων των μαθητών και των μαθητριών απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.anigif 4

Αθάνατοι νεκροί, η θυσία σας ας αποτελεί παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: